19-годишен шведски рапър, носител на няколко награди, беше застрелян в ...

19-годишен шведски рапър, носител на няколко награди, беше застрелян в

Застреляха млад шведски рапър

19-годишен шведски рапър, притежател на няколко награди, беше убит в южната част на Стокхолм. Според локални медии може да става дума за случай, обвързван с проведената престъпност.

Говорителка на полицията, представена от шведската новинарска организация ТТ, е съобщила, че изпълнителят Ейнар е бил убит с няколко патрона в предградието Хамарби, което се открива южно от централната част на Стокхолм, и е умрял на място. Полицията издирва минимум двамина заподозрени, за които се предполага, че са стрелците на рапъра.

Мотивите за стрелбата към момента не са изяснени, само че локалният журнал " Афтонбладет " написа , че музикантът недавна е получил няколко закани за живота си. Според шведската социална телевизия стрелбата по него е свързана с проведената престъпност.

Ейнар, чието реално име е Нилс Грьонберг, е родом от Стокхолм и стана прочут , когато още на 16 години ария от дебютния му албум се подреди отпред на шведските музикални ранглисти през 2019 година Той получи премия за ария на годината през 2019 година и за нов реализатор на годината през 2020 година

През последните няколко години интензивността на проведени престъпни формации в Швеция се увеличи , написа Българска телеграфна агенция . В Стокхолм, Гьотеборг и Малмьо имаше няколко свързани с проведената престъпност стрелби.

Франс прес означава , че към 15 октомври тази година в Швеция, която е с население от 10,3 милиона души, има 40 убити при 273 стрелби. Миналата година е имало 47 убити при 366 стрелби.

Източник: fakti.bg