1804 литра горива - дизел, бензин и биодизел задържаха митническите

...
1804 литра горива - дизел, бензин и биодизел задържаха митническите
Коментари Харесай

Иззеха голямо количество контрабандно гориво в Русе

1804 литра горива - дизел, бензин и биодизел задържаха митническите инспектори от бранш „ Оперативен надзор “, отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ в Търговско дружество Митница Русе, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 14 април при осъществена взаимна инспекция митнически инспектори и чиновници на Първо районно управление (на МВР) при ОД на Министерство на вътрешните работи откриват в частен парцел в Русе общо 101 броя разнообразни по тип и величина пластмасови туби, съдържащи течност с аромат на нефтопродукти.
 Агенция " Митници "
В тухлена сграда митническите чиновници откриват, че в 36 от тубите се съдържа 453 литра жълтеникава течност с аромат на нефтопродукт - бензин.

В гаражна сграда инспекторите намират още 46 туби, съдържащи 889 литра зеленикаво–жълта течност с аромат на нефтопродукт - дизелово гориво, а в пристройка на къщата откриват 19 туби от минерална вода, цялостни с 216 литра кафеникава течност с аромат на енергиен артикул - биодизел.

Всички открити горива са без документи за заплатен данък. При различен случай от 14 април - още веднъж при взаимна инспекция на митнически инспектори и чиновници на Първо районно управление (на МВР) при ОД Министерство на вътрешните работи в частен парцел са открити 246 литра дизелово гориво в осем туби с разнообразни вместимости, също без документи за заплатен данък.

Горивата са конфискувани, следва взимане на проби за експертиза и премерване на точното им количество в сходство с нормативната процедура. За откритите нарушавания ще бъдат формирани актове за административно нарушаване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР