18-годишната Дебора от Стара Загора, която стана жертва на насилника,

...
18-годишната Дебора от Стара Загора, която стана жертва на насилника,
Коментари Харесай

Дебора с първи думи: Благодаря ви, че в този страшен момент, вие се борите заедно с мен

18-годишната Дебора от Стара Загора, която стана жертва на насилника, който обръсна главата й, наряза тялото й с макетен нож и я преби брутално, качи видеоклип, в който за първи път след нещастието, се обръща към хората.

" Благодаря Ви, че в този заплашителен миг вие се борите дружно с мен ", сподели тя.

Чуйте още от думите й:

Припомняме, че в цялата страна се организираха митинги в поддръжка на 18-годишното момиче от Стара Загора, което бе обезобразено по изключително нечовечен метод с макетно ножче по цялото тяло от 26-годишния й другар. Хората излязоха пред правосъдните покои в своя град едновременно. Според тях би трябвало да имаспешни законодателни промени.

Протестиращите настоявахаза правдивост, а някои даже приканват депутатите да прекратят своята почивка, с цел да създадат промени в Наказателния кодекс, с цел да не случват повече такива нещастия.

Какво провокира огромното публично неодобрение?

В края на юни 18-годишното момиче е станало жертва на грубо похищението от страна на някогашния й към този момент другар. Той е пристигнал в дома й, където я е удрял и е счупил носа й. Мъжът е обръснал главата на момичето и я е рязал с макетно ножче 21 пъти, в резултат на което са й направени 400 шева.

Първоначално той е бил арестуван, след което е бил освободен, защото на база на здравната експертиза съдът е постановил, че жертвата е с леки телесни пострадвания. В неделя сутринта мъжът беше задържан, откакто стана ясно, че в дните предхождащи нападението, той е заплашвал момичето със известия в интернет приложение.

“Направо те умъртвявам ” и “Ще ти закача главата ” гласят заканите. Така прокуратурата му повдигна още едно обвиняване - за закана за ликвидиране. Районният съд в Стара Загора взе непрекъсната мярка за неотклонение “задържане под стража ” по отношение на обвинения.

Случаят провокира публичен и политически отзив в цялата страна, откакто родителите на жертвата оповестиха пред медиите за случилото се.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР