172 000 лева дарение е направил Делян Пеевски за 2-годишната

...
172 000 лева дарение е направил Делян Пеевски за 2-годишната
Коментари Харесай

172 000 лева дарение от Пеевски за малката Дани

172 000 лв. подаяние е направил Делян Пеевски за 2-годишната Йордана, родена с извънредно рядка диагноза. Със сумата се събират парите, нужни на фамилията на дребната Дани, с цел да й бъде направена интервенция и да проходи обикновено детето, описа майка й Кристина Славчова пред Нова TV.

Историята на момиченцето докосна сърцата на хиляди българи. Тя е родена с проксимален бедрен недостиг - дисторция на дясното бедро и прогресивно съкращаване на бедрената кост, вследствие на което едното ѝ краче е по-късо от другото с 5 сантиметра.

Първата интервенция към този момент е минала сполучливо. С нея е поправена деформацията и е направена реорганизация на бедрената кост. Така наречената SUPERhip процедура е осъществена в институт „ Saint Mary “, Флорида. След няколко месеца следва втора интервенция в Съединени американски щати, с която дясното краче на Дани ще бъде удължено, с цел да може да се изравни с лявото.

Вторият стадий от лекуването ще коства 317 хиляди лв., от които бяха събрани малко над половината -145 000 лв.. Със средствата, дарени от Делян Пеевски, се събира цялата сума, нужна за реализирането на интервенцията.

„ Най-големият ни боязън беше, че няма да успеем да довършим лекуването и напъните ни до момента да са напразни “, призна пред камерата на Нова TV майката на момиченцето и добави:

„ В последните дни постъпи едно огромно подаяние за Йордана от господин Делян Пеевски, на който желая да поднеса най.-искрените си благодарности за жеста, който направи за нас. Искам да благодаря на всички, които се отзоваха и не останаха безразлични към тестването, на което ни е подложила ориста.

Благодаря ви сърдечно, че дарявахте от средствата си, с цел да може Йордана да сбъдне фантазията си.

Вътрешно в себе си носих вярата, че няма да спра, до момента в който не се случи това нещо. Докато не видя детето си на две идентични крачета, с цел да може да върви босичко, да може да тича умерено без хилядите терзания да не падне, да не се нарани “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР