17-ото издание на Националния конкурс “Иновативно предприятие на годината вече

...
17-ото издание на Националния конкурс “Иновативно предприятие на годината вече
Коментари Харесай

Конкурс предизвиква и популяризира иновативни български компании

17-ото издание на Националния конкурс “Иновативно дружество на годината ” към този момент е в ход. В самодейността могат да се включат дейни български компании, които имат сполучливо създадена и внедрена иновация през последните три години.

Кандидатстването онлайн е отворено до 10 октомври 2021 година , неделя, 23:45 часа на онлайн платформата  .

Отворени са 8 категории - пазарно водачество, обществена и зелена иновация, цифрова промяна, новаторско новостартирало дружество, иновационен мениджмънт, качество на живот и други

„ Целта е да се разпространяват сполучливи новаторски решения на български компании, те да се подкрепят с намирането на търговски и бизнес сътрудници, както и клиенти “, изясни пред Радио София Фани Колева, специалист към Фондация „ Приложни проучвания и връзки “.

Тя изясни, че измежду кандидатите за награди са компании от все по-различни области, от ден на ден браншове иновират, IT решенията се с все по-широко приложение.

С един формуляр може да се кандидатства с повече от една иновация от дадена компания, посочи Колева.

Конкурсът е приет от Европейската комисия за най-добра национална процедура за разпространение на новаторското развиване.

Провежда се обичайно под егидата на Президента на България.

Радио София за поредна година е медиен сътрудник на самодейността.

Организатори са Фондация „ Приложни проучвания и връзки “, АРК Консултинг и Еnterprise Europe Network – България,  с поддръжката на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и МСП “ на Европейската комисия и на София Тех Парк.

Чуйте диалога на Лили Големинова с Фани Колева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР