17 нови тунела ще има по българските пътища до пет

...
17 нови тунела ще има по българските пътища до пет
Коментари Харесай

Нови 17 тунела ще бъдат готови до 2023 година

17 нови тунела ще има по българските пътища до пет години. Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

„ 17 нови тунела са в друг стадий на подготовка. Някои се строят, други се проектират, за трети има предпроектни проучвания”, сподели министърът.

Само на автомагистрала „ Струма” ще има 8 тунела, а на автомагистралата Русе-Велико Търново – 6.

По думите на министъра до 2023 година тунелите ще бъдат подготвени.

„ 34 са съществуващите тунели в страната, те се ремонтират поетапно”, разяснява Николай Нанков.

По думите на министъра до 2023 година тунелите ще бъдат подготвени.

„ 34 са съществуващите тунели в страната, те се ремонтират поетапно”, разяснява Николай Нанков.

Що се отнася до строителството на автомагистрала до Калотина, Нанков разяснява, че сега тече процедура по желание на реализатор.

„ До месец ще завършваме тръжните процедури. Ако няма тъжби, още 2018 година стартираме с осъществяването и в границите на 2 години ще сме готови”, съобщи Нанков.

Освен това, той разяснява, че доникъде на годината ще започва публичната поръчка и за скоростен път от Видин до Ружинци.

„ Забързахме се още веднъж и с 1 месец по-рано ще стартираме публичната поръчка за най-тежкия сектор – сред Ботевград и Мездра”, съобщи Нанков.

Той посочи обаче, че въпреки всичко има риск от обжалване на публичните поръчки.

Освен това през март започва строителството на новия ЛОТ на автомагистрала „ Хемус” от Боаза до разклона за Ябланица. До края на годината пък се чака да бъде пусната и нова права от автомагистралата към Гърция. Става въпрос за сектора от Благоевград към Крупник. Това ще се случи предварително през ноември.

„ По „ Тракия” има сектори, които незабавно се нуждаят от преасфалтиране”, призна министърът.

Според него обаче на пътищата с доста добър асфалт се покачват тежките произшествия с жертви.

„ На правата сред Микре и Български извор предходната година имаме 33 смъртни случая. Абсолютно рехабилитиран ремонтиран път ”, разяснява министърът.

Що се отнася до обвиняванията, че тунелите у нас излизат прекомерно скъпо съпоставено с цените в Западна Европа, министър Нанков разяснява, че това са спекулации.

По думите на строителния министър най-евтините пътища се строят в България. Това обаче не означавало, че качеството им е по-ниско.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР