17 души са задържани при специализирана полицейска операция в област

...
17 души са задържани при специализирана полицейска операция в област
Коментари Харесай

Задържаха 17 души при спецоперация в Бургаско

17 души са арестувани при профилирана полицейска интервенция в област Бургас. Това оповестиха от ОДМВР - Бургас, представени от " Фокус ". 16 мъже и една 19-годишна жена са задържани вследствие на извършена едноседмична профилирана полицейска интервенция от чиновници на ОДМВР – Бургас и Районните ръководства в региона за владеене и разпространяване на опиати в регионите към образователните заведения.

Образувани са 13 бързи производства и пет преписки. Повдигнати са обвинявания от Районна прокуратура – Бургас. 31-годишен престъпно проявен от Бургас е арестуван тъй като е държал заключена срещу волята ѝ 22-годишна жена, с която живеел на фамилни начала в апартамент в ж.к. „ Меден Рудник “.

При осъществения оглед на апаратамента са открити и конфискувани материали и прекурсори, служещи за произвеждане на наркотични субстанции – метамфетамин. Иззети са: пластмасови фунии, стъклени колби, бутилки с друг по тип и цвят консистенции и тава с бяло прахообразно вещество метамфетамин. Мъжът е арестуван от полицейските чиновници. По случая е формирано досъдебно произвеждане. 37-годишен от Айтос е арестуван за кражба на лек автомобил „ Тойота Аурис “, благосъстоятелност на 51-годишна жена.

Престъплението е осъществено на улица " Неофит Рилски " в Айтос, където автомобилът бил спрян за престой с работещ мотор. След извършените незабавни заградителни мероприятия " Тойота " -та е спряна на изхода на Айтос (на контролно-пропусквателен пункт – Орловец), като е открито, че причинителят на незаконното лишаване е използвал амфетамин и метаамфетамин.

Водачът е арестуван за период до 24 часа, като за шофирането след приложимост на опиати е формирано бързо произвеждане, а за незаконното лишаване на МПС – досъдебно произвеждане. 22-годишен мъж от Айтос е арестуван за владеене на опиати. В дома му на айтоската улица " Панайот Хитов " са открити и конфискувани два стъклени буркана с съдържимост от 500 мл. и литър, съдържащи суха зелена тревна маса (канабис).

19-годишна от Бургас е арестувана за владеене на опиати. В населяваната от нея квартира в бл. 29 А в ж.к. " Изгрев " са открити и конфискувани: свивка с бяло кристалообразно вещество (амфетамин), четири фаса и една цигара със зелена тревна маса (канабис), транспарантно контейнерче с бяло кристалообразно вещество (амфетамин) и електронна везна. Тя е арестувана за период от едно денонощие, а по случая е обарзувано бързо произвеждане. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР