16-тият военномедицински екип се завърна от Мали. Ротацията идва седмица,

...
16-тият военномедицински екип се завърна от Мали. Ротацията идва седмица,
Коментари Харесай

Награди за военномедицинския екип, завърнал се от мисия в Мали


16-тият военномедицински екип се завърна от Мали.

Ротацията идва седмица, откакто техни сътрудници отпътуваха, с цел да подсигурят Мисията на Европейския съюз за образование на силите за сигурност на Мали. Задачата на българските медици е да се грижат за здравето на персоналния състав на щаба на интервенцията, основан в столицата Бамако.

Българските лекари под пагон вземат участие в разнообразни филантропични и мироопазващи задачи зад граница повече от век, като постоянно са получавали отлична оценка за представянето си. Завърналият се екип също се прибира с отлична оценка от командния състав във връзка с изпълнените задания.

Военномедицинският екип бе посрещнат от началника на ВМА бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, който ги поздрави и им благодари за следващата сполучлива задача.

Медицинските експерти получиха награди от името на министъра на защитата и от командващия Съвместното командване на силите.

Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в непрекъсната подготвеност да оказват помощ на популацията и в спокойно време – при естествени бедствия, индустриални повреди, терористични актове и други. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР