16-годишно момче почина след токов удар от необезопасена улична шахта в

...
16-годишно момче почина след токов удар от необезопасена улична шахта в
Коментари Харесай

Токов удар от улична шахта уби 16-годишно момче в София

16-годишно момче умря след токов удар от необезопасена улична шахта в София.

Инцидентът е станал през днешния ден по обед - в 12.45 ч. в " Спешна помощ " е бил получен сигнал за тежко потърпевшо момче до пешеходната пътека пред УМБАЛ „ Св. Иван Рилски ”, която се намира на бул. " Ив.Евст.Гешов №15. Линейка е пристигнала на третата минута след позвъняването, съгласно представителя на ЦСМП Катя Сунгарска. 

Екипът на " Спешна помощ " е решил, че най-добре е потърпевшото момче да бъде пренесено в най-близката противошокова зала - тази на ВМА. За страдание, малко по-късно 16-годишният юноша е умрял.

Първоначалната информация бе, че момчето се е подпряло на необезопасен махленски дирек на булеварда и е потърпевшо от токов удар. Според общината, представена от bTV, повода е погрешно направено зареждане на частен обект покрай булеварда. Заради разкрит кабел от зареждането е протекъл ток по металната рамка на шахтата. При стъпване върху рамката на шахтата момчето е получило токов удар.

От ЧЕЗ обявиха пред Българска национална телевизия, че шахтата не е тяхна благосъстоятелност, а преминаващият през нея кабел е благосъстоятелност на обекта, който зарежда. От Столичната община пък изясняват, че по първични данни причина за съдбовния случай е погрешно осъществено зареждане към частен обект.

" Заради разкрит кабел от зареждането на частния обект е протекъл ток по металната рамка на шахтата. При стъпване върху рамката момчето е получило токов удар ", пише в известието на общината.

А кметът на регион " Триадица " Димитър Божилов твърди:  " Не е станало ясно чия благосъстоятелност е, ясно е, че е захранвал обект, който не е общински, а се намира на територията на болничното заведение. Захранва се търговски обект, вид будка ". 

От излъчените по малките екрани фрагменти се вижда, че от шахтата излизат гофрирани защитни тръби, в които са кабелите, а всичко е захванато със свински опашки за металната ограда до булеварда.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР