16-годишният Ралф Ярл бил изпратен от родителите си да вземе

...
16-годишният Ралф Ярл бил изпратен от родителите си да вземе
Коментари Харесай

Тъмнокож тийнейджър е прострелян на прага, след като е звъннал погрешно

16-годишният Ралф Ярл бил изпратен от родителите си да вземе братята си от къщата на другар на 13 април, само че отишъл на неверен адрес.

Заподозреният простреля Ярл през вратата му. Тийнейджърът е получил един изстрел в главата, настояват фамилията му и техните юристи.

Полицията е освободила стрелеца от ареста, само че не ги е идентифицирала.

Г-н Ярл беше изписан от болничното заведение в неделя и се възвръща вкъщи със фамилията си, сподели татко му Пол Ярл пред Kansas City Star.

„ Той продължава да се усъвършенства “, сподели татко му пред вестника. „ Той е радушен и напредва добре. “

Известни юристи по цивилен права Бен Кръмп и Лий Мерит съставляват фамилията на господин Ярл по делото. Те подлагаха на критика управляващите за освобождението на обвинения, който съгласно тях е бял мъж.

„ Не можете просто да стреляте по хора, без да имате опрощение, когато някой почука на вратата ви – и почукването на вратата ви не е опрощение. Този човек би трябвало да бъде упрекнат “, сподели господин Кръмп.

Заподозреният е отведен в полицейското ръководство, с цел да даде показания, преди да бъде освободен. В Мисури лице, арестувано за следствие на закононарушение, би трябвало да бъде освободено или упрекнато в границите на 24 часа.

Разследващите ревизират дали обвиненият е предпазен или не от законите на щата Stand Your Ground, които дават на хората позволение да употребяват смъртоносна мощ, в случай че се усещат съществено в заплаха. Критиците споделят, че такива закони улесняват насилието против чернокожите.

„ Разпознавам расовите съставни елементи на този случай “, сподели началникът на полицията в Канзас Сити Стейси Грейвс. „ Признавам и разбирам загрижеността на общността и реакцията на общността към този съответен случай. “

В неделя стотици протестиращи се събраха покрай къщата, където се случи стрелбата, скандирайки „ Животът на чернокожите има значение “ и „ Справедливост за Ралф “.

„ Това не беше „ неточност “, това беше закононарушение от ненавист “, сподели лелята на господин Ярл, Фейт Спунмор, пред Kansas City Defender. " Не стреляш по дете в главата, тъй като ти е звъннало на вратата. Фактът, че полицията сподели, че е " неточност ", е повода Америка да е такава, каквато е. "

Г-жа Спунмор сътвори страница в GoFundMe, с цел да събере пари за грижите на племенника си. Според страницата господин Ярл възнамерявал да вземе братята си на адрес на 115-та тераса, само че се озовал на 115-та улица.

На страницата се споделя: „ Племенникът ми падна на земята и мъжът го простреля още веднъж. След това Ралф съумя да стане и да изтича до къщата на съседа, търсейки помощ. “

Страницата GoFundMe също по този начин разказва младежа като " един от най-хубавите бас кларинетисти в Мисури ", който " свири на голям брой принадлежности в столичния юношески оркестър ".

Страницата е събрала 1,5 милиона $ (£1,2 милиона) към понеделник следобяд локално време.

Знаменитости като Хали Бери, Кери Уошингтън и Дженифър Хъдсън се обърнаха към обществените медии с искане за правдивост и показаха поддръжката си за семейство Ярл.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР