15 часа продължи парламентарното заседание вчерашния ден. 12 часа от

...
15 часа продължи парламентарното заседание вчерашния ден. 12 часа от
Коментари Харесай

Кодовете на машините скараха ПП и БСП, Петков ще заведе дело срещу Свиленски

15 часа продължи парламентарното съвещание вчерашния ден. 12 часа от тях бяха отдадени на дебатите за измененията в Изборния кодекс. Работата на депутатите завърши 15 минути след среднощ.

Среднощното съвещание мина на висок звук и с взаимни обвинявания. Гласуването всъщност на първите 16 параграфа, които включват оставането на Обществения съвет към Централната изборна комисия, опазване на регион " Чужбина ", оставане на флашките и запис на видеонаблюдението при броенето ще бъдат гласувани на идващото съвещание.

По време на дебатите депутатите си разменяха взаимни обвинявания кой и по какъв начин желае да краде изборни гласове.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия упрекна " Продължаваме Промяната ", че са им предложили да отдръпват законопроекта за връщане на хартията и в подмяна щели да им дадат кодовете за машините. Кирил Петков съобщи, че това е неистина и ще заведе дело за това изказване против Свиленски.

" Защо няма да го оттеглим? Защото откраднахте изборите. Затова Българска социалистическа партия няма да отдръпна закона. Защото вашият съпредседател и някогашен министър председател пристигна и сподели оттеглете закона и ще ви дам кодовете. Кой е той, че ще държи кодовете на машините? Това, че стоим и мълчим не значи, че не може да приказваме ", съобщи Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

" Моля да се поправите и да оттеглите вашите изказвания. Единственото, което ви споделих е, че ние сме подготвени и отново го декларирам да подкрепим всевъзможни оферти за одитиране на кода на машините ", сподели
Кирил Петков от " Продължаваме Промяната ".

" Нали знаете кой настава единствено два пъти мотиката по един и същи метод. Защо го вършиме? Защо желаете да повторя това, което споделих преди половин час? ", отговори Георги Свиленски.

" Следващата седмица ще подам дело, иск против вас, както подадох и за господин Борисов ", разгласи Кирил Петков.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР