144 са новите лабораторно потвърдени случаи на COVID-19 във Великотърновска

...
144 са новите лабораторно потвърдени случаи на COVID-19 във Великотърновска
Коментари Харесай

Ново огнище на коронавирус в дом за възрастни хора във Велико Търново

144 са новите лабораторно доказани случаи на COVID-19 във Великотърновска област за денонощието. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново от Регионалната здравна ревизия. Регистрирано е огнище на болестта в Дома за остарели хора „ Венета Ботева “ във Велико Търново, където има общо 16 болни (11 консуматори и петима души от персонала). Всички с позитивни проби са отделени на независим етаж.

До шефовете на СУ „ Вичо Грънчаров “ - Горна Оряховица и ДГ „ Мечо пух “ - село Беляковец са издадени наставления за осъществяване на наложителни хигиенични и противоепидемични ограничения (почистване и дезинфекция; недопускане на лица от личния състав и деца с прояви на остри респираторни болести; прекосяване от присъствено образование към образование в електронна среда на карантинираните възпитаници и контактни преподаватели, и други) по отношение на доказани случаи на COVID-19, надлежно на възпитаник от начален стадий на образование и на преподавател в детската градина.

Диагностицираните с COVID-19 от началото на пандемията са 1449 лица. Активните случаи са 744, като 595 са лицата, които се лекуват у дома, а 149 – приетите в болница. Починали са 39 души, а излекуваните са 666-ма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР