14-годишната певица Сузанита най-после успя да постигне мечтата си –

...
14-годишната певица Сузанита най-после успя да постигне мечтата си –
Коментари Харесай

Сузанита Мурад – Лолитката

14-годишната певица Сузанита най-сетне съумя да реализира фантазията си – да стане известна и всички да приказват за нея. Дъщерята на фолк легендата Орхан Мурад безусловно взриви обществените мрежи и влезе в новините с една от първите си песни – „ Луцифер и Буда “. Комбинацията от текст, мелодия и видео на парчето провокираха вълна от отрицателни мнения, а държанието на младата изпълнителка стана мотив за рецензия освен към самата нея и родителите й, само че и върху цялото потомство, към което тя принадлежи. Въпреки хейта обаче малолетната Сузи реализира доста повече от това, на което се надяваше с публикуването на провокативното „ Луцифер и Буда “.

 сузанита

„ Така се прави, с цел да стане прочут човек в България, дори и по света. Тръгваш с провокация. Като наложиш името си, в случай че решиш, може да започнеш да възпитаваш “, декларира бащата Орхан Мурад във връзка нестихващите кавги с облика на 14-годшишната му щерка Сузи. Очевидно голотата, междинните пръсти и „ мръсните “ танци от страна на осмокласничката по никакъв метод не тормозят известния фолк артист, който упреква „ системата “ и изпълнителите на Запад за държанието на наследничката си.

Сузанита също не пропуща да се похвали с постигнатото в нейната къса като житейския й път кариера, наричайки всички злобари едно „ нищо “. Въпреки че огромният й пробив на музикалната сцена идва с парчето „ Луцифер и Буда “, това не е първата ария, която издава в опит да притегли внимание върху себе си. През 2014 година излиза клипчето „ Мечтай “, в което младата дъщеря на Орхан Мурад рапира и се показва като „ опция “ на попфолка. Няколко месеца след появяването на този клип в свое изявление Сузанита изяснява, че има желание да върви по стъпките на татко си, само че за разлика от него няма никакво предпочитание да се изявява в „ лекия род “. Тогава на 11 години, младата певица стига до там, че изрично отхвърля да има интерес към която и да е от известните фолк диви и в никакъв случай не би изпяла чалга парче.

Очевидно обаче с влизането в пубертета и придобиване на все по-голяма популярност Сузи трансформира насоката, в която желае да се развива. Въпреки че „ Луцифер и Буда “ може да бъде квалифицирана като „ рап “ ария, ученичката не се поколеба да взе участие в план на една от най-успешните у нас попфолк певици Андреа, който й донесе двойно повече известност, само че и също толкоз рецензии. Освен това, участията на Сузанита се състоят в осъществявания на микс от арендби, поп и чалга части. Съвсем неотдавна в интернет пространството се появи клипче, на което 14-годишната звезда пее онлайн, с голямо предпочитание и наслаждение, най-новото парче на фолк дивата Галена. Третият известен реализатор от „ лекия род “, с който Сузи показва изключителни близки връзки и се спекулира, че приготвят дует, е фолк идолът Галин. Тяхно общо селфи провокира възторг в обществените мрежи, а отрицателните мнения към младия артист от Добрич бяха толкоз доста, че даже го принудиха да изтрие фотоса.

Предвид нестихващия интерес към малолетната Сузи и непрекъснатите вербални офанзиви против нея и прекомерно половия облик, който се пробва да продава, преди няколко дни даже и майка й се появи на екран, с цел да отбрани щерка си. В утринния блок на Би Ти Ви Шенай Мурад разяснява, че не намира клиповете на Сузанита за скандални и че тя персонално участва на всички фотоси и участия като компаньон. „ В клиповете си тя е по едно боди. По тази логичност би трябвало да забранят на всички майки на деца под 18 години да пускат фотоси от плажа ли? “, възмущава се половинката на артиста Орхан. По думите й междинните пръсти във видеата на Сузи са „ отдадени “ на Дявола, на злобата и на завистта. В изявлението си Шенай направи и сензационното разобличаване, че е жена, която се бори с рак и това се отразява доста зле на младата изпълнителка.

Като единствен недостатък на щерка си Орхан и Шени дефинират обстоятелството, че пуши цигари от година и половина.

Рекордни гледания и всеобщ хейт за плана с Андреа

Дебютът на Сузанита в попфолка като гост-изпълнител в най-новия план на фолк дивата Андреа реализира огромни триумфи в най-голямата платформа за видеосподеляне – ютюб. „ Строго неразрешено “ към този момент има над 2,6 милиона преглеждания в интернет и държа лидерската позиция за към 2 седмици в класацията за най-гледани видеа у нас.

Хейтът към Сузанита обаче и тук не липсваше. След излизането си планът сложи антирекорд за най-вече нехаресвания в онлайн платформата и досега отрицателните оценки остават повече, в сравнение с позитивните – феномен, който рядко се среща при музикалните клипове в ютюб.

За нея:

Тя е като всички младежи

 64-10-orhan

Сузанита е като всички младежи и не следва моя път като персона. Тя е артикул, плод, разследване на леките музикални жанрове и на медиите. Всичко е клип, всичко е филм, всичко е роля. В живота е напълно различен човек. Детето няма силикон нито в устните, нито на друго място. Целият този облик, който й е построен, е подправен и фиктивен. Тя е доста положително дете, върви на учебно заведение, рядко излиза и постоянно има предпочитание да оказва помощ на хората.

Орхан Мурад , артист и татко на Сузанита

Може да пее

 64-11-andrea

В студиото видях, че Сузанита е доста надарена и в нея има доста качества, които са по-новаторски и разнообразни от тези, които съм привикнала да виждам при мои сътрудници. Справи се доста добре в дуета ни „ Строго неразрешено “ и в действителност може да пее. Смятам, че тя има огромно бъдеще и аз персонално й поисквам да има още доста хубави песни.

Андреа , попфолк реализатор

Явно е следена единствено от майка си

 64-12-milena

Една Сузанита повече или по-малко, тя не е моя отговорност, колкото и да съм феминистка, колкото и това да е от ден на ден под въпрос в демократичния смисъл на феминизма. Да й берат грижата родителите й, кухи лейки родители има на всички места, както и девойки, изоставени да са дами прекомерно рано. Явно е оформяна и следена единствено от майка си, чиито изяви не съм следила – в случай че ги има. А неналичието на зрение на таткото изяснява обезверените му опити да отбрани детето си.

Милена Фучеджиева , писателка
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР