14-годишен петокласник пребил пенсионерка за 40 лв. и пръстен във

...
14-годишен петокласник пребил пенсионерка за 40 лв. и пръстен във
Коментари Харесай

14-годишен преби пенсионерка за 40 лева и пръстен

14-годишен петокласник пребил пенсионерка за 40 лева и пръстен във Враца. Той е предаден на съд, заяви Окръжна прокуратура - Враца.

Момчето е възпитаник в 5-ти клас в учебно заведение в града и постоянно се разхождал в региона на МБАЛ " Христо Ботев ".

Там той забелязал, че една от къщите се населява от стара жена. От разговор с нея схванал, че живее сама.

На 5 април той влезнал с щурм в дома й. Пенсионерката, която по това време гледала телевизия, чувайки шума се е отправила към коридора с думите: " Кой си ти? "

Там я пресрещнал ученикът, избутал я назад в стаята и я блъснал с дървена пръчка по главата. Повалил старата жена на пода и траял да й нанася удари по цялото тяло, не преставайки да я пита: " Къде са парите? "

Докато бабата се опитвала да се защищити с ръце, момчето видяло на ръката й златен пръстен и го издърпал.

С последни старания бабата съумяла да се освободи и му посочила портмонето си в дрешника. В него тя съхранявала 40 лв.. Крадецът взел и мобилния телефон на потърпевшата, след което избягал.

След осъществяването на грабежа, ученикът се прибрал в дома си. Откраднатият златен пръстен скрил на тавана, облеклата, с които бил облечен, изгорил. Парите изхарчил за цигари, питиета и сладкиши.

От съдебномедицинска експертиза станало ясно, че потърпевшата жена има телесни увреждания - строшаване на фаланга на пръст и кост на дясната ръка, както и голям брой охлузвания и кръвонасядания в региона на лицето и тялото.

Предстои наказателното произвеждане против малолетното момче да продължи в съда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР