13-годишен хлапак от старозагорския ромски квартал Лозенец е бил приет

...
13-годишен хлапак от старозагорския ромски квартал Лозенец е бил приет
Коментари Харесай

Тинейджър почина от свръхдоза и популярен коктейл

13-годишен малчуган от старозагорския ромски квартал Лозенец е бил признат в извънредно тежко положение след приложимост на синтетичен опиат в локалната болница.

Момчето е било признато към 16,00 часа на 27 август, макар напъните на лекарите малко по-късно е настъпил летален излаз.

Според информациите, приетият опиат е от набиращия скорост поради ниската си цена коктейл „ Перник “, който е комбинация от метаамфетамина “Пико “ и добавки като пудра захар, брашно и нестърган тебешир.

За пръв път „ Перник “ беше засечен през 2018 година в дилъри, обслужващи новозагорския квартал „ Шести “, още тогава стана ясно, че той ще се популяризира измежду най-бедните пластове заради цената от 8-10 лева за доза при 20 лева за „ Пико “.

От Районна прокуратура Стара Загора потвърдиха за трагичния случай, формирано е авансово произвеждане за ликвидиране по несъобразителност. Момчето е живеело с по-големия си брат, който е също малолетен.

По – огромният е нанесъл единствено един удар на братчето си, час по-късно хлапето е изпаднало в безсъзнание и е било откарано в незабавното приемно поделение, където е умряло.

При направената аутопсия не са открити следи от травматично увреждане, изпратени са били проучвания за опиати в Института по криминология при Министерство на вътрешните работи, чакат се резултатите
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР