13 - 15.07Опера сред орлите. Корсар - балетът от Адолф

...
13 - 15.07Опера сред орлите. Корсар - балетът от Адолф
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

13 - 15.07
Опера измежду орлите . " Корсар " - балетът от Адолф Адам е представлението, с което се открива третото издание на музикалното събитие в Белоградчик " Опера на върховете " – Националната опера и балет се придвижват измежду скалите, в античната Белоградчишка цитадела, издигната още по времето на Римската империя. Очаквайте още " Жизел " и " Зорба гъркът ". Спектаклите се организират в първия двор на крепостта от 20.00 ч., цялостна стратегия и онлайн билети на www.operasofia.bg.

13.07
Леви, десни, леви, десни. Две видеа на Ив Тошайн за военни паради в разнообразни страни, които са за буйната и хипнотична агитация на войната. Първото видео - " Опозиция ", демонстрира севернокорейски боен церемониал – поредно едни против други маршируват женски и мъжки войски и основават образни рими. Вторият късометражен филм е за бежанците. Във
FLUCA – Австрийски Културен павилион на площад " Св. Неделя ", от 21 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

13.07
Когато порасна, ще стана Ако детето ви има фантазия да дирижира оркестър, тя може да стане действителност на 13.06.2018 година, в случай че го заведете на музикалното ателие " Да свирим на оркестър. Какво работи диригентът? " в софийския парк " Врана ". На разположение на кандидат-диригентите ще бъде камерен състав на Софийската филхармония. По-късно прегледен образец ще дадат експертите с концерта " Пълнолуние ", в който са включени осъществявания на оркестрови пиеси от Чайковски, Менделсон, Берлиоз и Мусоргски.
Час: 17:00, цена:10 лева

14-15.07
По билото. За четвърта поредна година Трявна ще бъде старт и край на ултрамаратонско тичане, чийто маршрут обгръща източните елементи на Централна Стара Планина. Участници с друга степен на подготовка и благоприятни условия ще премерят сили в три спортни дистанции - 32, 76 и 141 км. За начинаещи и деца е квалифицирано в допълнение тресе с дължина 3 км. Освен през естествените забележителности на парк " Българка " трасето минава и през архитектурния резерват Боженци и знакови местности като Бузлуджа и Шипка.
Подробности и регистрация: tryavna-ultra.com.

14.07
Битка по ноти. Пиано борба сред виртуозите Андреас Керн и Пол Цибис. Репертоарът включва Шуберт и Шопен, Скрябин и Лигети. Зрителите гласоподават кое осъществяване харесват повече. Целта е да се избере победител на вечерта
В Летен спектакъл " Бургас ", начало 22:30 ч. Билети от 30 до 70 лева

14.07
Тичай за здраве, тичай за дърветата. Маратонът 5 км е отдаден на идеята за залесяване. За всеки финиширал участник ще бъде посадено едно дърво от уредниците We Care и 5kmrun. Самото залесяване ще бъде тази есен, само че още не са оповестени мястото и типът на дърветата.
В Южния парк, начало 9:00 ч., регистрация на www.5kmrun.bg.

15.07
Разхлаждащи войни. Организирани събития за война с водни револвери за разхлаждане през горещата (според прогнозата) неделя. Поканени са всички, в случай че нямате револвер или пушка, и шише прави работа.
Стартът е в 15:00 ч. пред НДК.

15.07
Китни градини. Градински базар на изкуствата, който събира ръчно направени бижута, предмети за дома и други Бирата и сладоледът са там непрекъснато. Подходящо е за деца и домашни любимци.
В " Маймунарника ", начало 11 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

До 15.07
Амадеус. Редовното издание на " Моцартови празници " тази година още веднъж събира музиканти от целия свят. Тазгодишното издание се посвещава на 140 години от рождението на Джакомо Пучини. За пръв път в България ще гостува Марионетната опера на Линдау, Германия.
На разнообразни местоположения в Правец, цялостна стратегия и информация за настаняване и билети на: www.mozartfest.eu.>

До 17.07
И самичък воинът е боец. Театралният фестивал на моноспектаклите се организира в парка на Военната академия, за 14 юли е оповестена постановката " Живак " на Димитър Живков, а на 16 юли - " Всичко на масата " по Чарлз Буковски. Начало 21:00 ч., билети 10 лева

18.07
Никой не е по-голям от (средиземноморския) самун. Кулинарен курс по подготвяне на провансалска " пица " Pissaladière от слънчева Ница и сицилиански самун от разточено тесто - сицилианската scaccia - " лазанята на хлябовете ".
Във Food connection, от 19 ч., цена 60 лева

19.07
Нулева гравитация. Лятно празненство на покрива на " Музейко ". Лекции за ролята на гравитацията и различни безтегловни действителности. Барът ще е квалифициран особено от FlipFlop. Очаква се още тематична викторина. За музикалната атмосфера ще се грижи ShakerMaker.
В " Музейко ", билети 15 лева, начало 20:00 ч.

До 22.07

Мама миа на всички места. Премиера на хитовата опера " Мама миа " в България с присъединяване на Орлин Горанов и Влади Михайлов, звездите на театъра и мюзикъла Ники Сотиров, Деница Шопова, Весела Делчева и други Хитовете на АBBA на български. И по същото време премиера на продължението на кино лентата по кината " Mamma Mia! Отново дружно ".
Сценарист и режисьор е Ол Паркър, който е и създател на концепцията с Катрин Джонсън и Ричард Къртис. Бени Андершон, Бьорн Улвеус още веднъж са създатели на песните и текстовете във кино лентата и ще бъдат изпълнителни продуценти.
В Националната опера и балет, от 19 ч. И в кино " Люмиер " прожекции в 18:15 и 20:30 ч.

До 31.08
Ефектът на пеперудата. Свободно летящи живи тропически пеперуди в залата на експо център " Флора ". Докарани са тропически растения, с цел да бъдат пеперудите в естествена среда.
В Бургас, експо център " Флора ", без почивен ден, билет 5 лева за възрастни, за деца 2 лева

До 30.09

Реконструкцията като покруса и фарс. Скулптура седем на седем метра на Петър Садофски и Дан Трантина от чешката художествена група Pode Bal ще бъде в парка на Музея на социалистическото изкуство. Посветено на закононарушенията на комунистическия режим, творбата споделя историята на осемнайсетгодишния източногерманец Хартмут Тауц, който през 1986 година се пробва да емигрира от Братислава в Австрия. При пресичането на границата покрай братиславския квартал Петържелка се натъква на граничната защита, която изпраща " независимо атакуващи кучета " против него, и Хартмут умира.
В парка на Музея на социалистическото изкуство.
Домашно кино
Япония: Между земята и небето
Три серии по 60 минути демонстрират въздушни фрагменти на диви и освен места от Япония. Трите кино лентата са снимани от север на юг през четирите сезона и разкриват мистериите на някои от най-прекрасните забележителности на страната. " Япония: сред земята и небето " си слага за цел да изучи финия баланс сред традицията и съвремието.
Премиерата е в неделя, 15 юли, от 22:55

How It Ends
Постапокалиптичен трилър, в който млад мъж се пробва да избави бременната си жена и да се спасят след тайнствен апокалипсис. В основните функции са Тео Джеймс и Кат Греъм. Филмът ще ви е забавен, в случай че имате потребност от малко драма и ви е омръзнало от леките летни комедии.
Премиерата на How It Ends по Netflix е на 13 юли

Тайните на вуйна Кати
Португалката Катя Гоармон е финалистка в " Мастър началник " и към този момент се е трансформирала в една от обичаните телевизионни водещи, поради неутралния си жанр на представяне на ястия и готварските си похвати. Очаквайте вкусна храна и забавни истории от персоналния ѝ живот.
Премиерата е на 18 юли от 13 ч. по 24 Kitchen
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР