125 хиляди души участваха в протестите на "жълтите жилетки"125 хиляди

...
125 хиляди души участваха в протестите на "жълтите жилетки"125 хиляди
Коментари Харесай

125 хиляди души участваха в протестите на "жълтите жилетки"

125 хиляди души участваха в митингите на "жълтите жилетки"
125 хиляди души са взели присъединяване в митингите на „ жълтите жилетки “ във Франция, заяви министърът на вътрешните работи на страната Кристоф Кастанер.

„ В Париж и в останалите градове на страната се организираха няколко десетки демонстрации. Като цяло в тях взеха присъединяване към 125 хиляди души, от тях 10 хиляди – в Париж. Общо 118 протестиращи са ранени и 17 – измежду полицията и жандармерията “, сподели той.

Той означи, че при предходните митинги, които се състояха предходната събота 1 декември, „ имаше 220 ранени протестиращи, и 84 – измежду чиновниците на органите на реда, като доста от ранените бяха потърпевши тежко “.

„ Тази събота бяха арестувани 1385 души, само че тази численост следва да се усили. 974 души са арестувани под стража, само че и този брой скоро ще се усили “, съобщи Кастанер. Той акцентира, че тези числа са доста високи за Франция.

Характеризирайки обстановката, вътрешният министър означи, че „ насилието е било овладяно с помощта на дейностите на силовите ведомства, само че като цяло то остава на доста високо равнище в страната “. Кастанер благодари на 120 хиляди служители на реда, жандармеристи и чиновници на пожарната за тяхната „ невиждана и огромна работа “ и в това време означи, че „ тази работа, при положение на нужда, ще продължи и довечера, и през другите дни “.

„ Стоящата пред нас задача към момента не е изпълнена, само че аз към този момент мога да направя някои заключения “, добави той, отбелязвайки, че направените по напътствие на президента Еманюел Макрон промени в тактиката на деяние в битката против безредиците са „ дали своите плодове “.

„ Бързата реакция на полицията и жандармерията наруши дейностите на протестиращите, дезорганизира ги “, съобщи Кастенер. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР