12-кратният шампион на България Лудогорец бе шокиран от новака Крумовград

...
12-кратният шампион на България Лудогорец бе шокиран от новака Крумовград
Коментари Харесай

Фалстарт за Лудогорец в Първа лига, новак повали 12-кратните шампиони

12-кратният първенец на България Лудогорец бе шокиран от новака Крумовград още на старта на Първа лига, откакто отстъпи с 1:3 като посетител. На базата в Коматево, където отборът на Неманя Милянович ще играе домакинските си срещи, " зелените " продължиха с несполуките и след провалянето от Балкани в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, през днешния ден още веднъж позволиха загуба.


Двубоят стартира по желан метод за новаците, които още до 17-та минута към този момент водеха с 2:0. Бившият футболист на Локомотив София Божидар Кацаров откри резултата в 6-та минута след центриране от ъглов удар на Серкан Юсеин и предвидлив удар с десния крайник, който преодоля стража на разградчани Симон Слуга. Десетина по-късно " милионерите " бяха смълчани за повторно след попадение на Александър Колев, а в ролята на помощник за гола се трансформира още веднъж Юсеин. Бедите за Лудогорец не спираха и резултатът можеше да стане типичен, само че всичко този път се размина. Шампионите отвърнаха на предизвикването с отлично осъществяване на Доминик Янков отвън наказателното поле, което не остави шансове на Янко Георгиев.

Реакцията на старши треньора на гостите Ивайло Петев не закъсня и на почивката той извърши три смени, включвайки в игра новото попълнение Марсел Хайстер, както и нападателите Кирил Десподов и Кайо Видал. Последните двама имаха благоприятни условия пред Георгиев, само че не откриха задачата, а и вратарят на домакините беше на мястото си на няколко пъти, с цел да резервира равенството. Стигна се до 68-та минута, когато влезлият от пейката за Крумовград Мартин Сораков наказа неточност на Слуга, с цел да оформи крайното 3:1. До края Лудогорец по този начин и не съумя да се върне в срещата и инкасира изнеадващо проваляне на старта на акцията.

Проблемите за отбора при започване на сезона не престават след втората поредна загуба, откакто през седмицата първенците отстъпиха и на косовския Балкани с 0:2. Столът на Петев към този момент съществено се клати, като клюки за уволнението на експерта се появиха още след мача в Прищина. За " зелените " следва реванш с Балкани в сряда, преди тимът да се опита да се върне на победния път и в Първа лига при семейството си на различен дилетант - Етър. Крумовград, който оглави краткотрайно класирането след откриващия ден на акцията, гостува в идващия кръг на вицешампиона от предишния сезон ЦСКА. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР