12 години затвор дадоха на санданчанина Емил Първанов-Ембака, който преди

...
12 години затвор дадоха на санданчанина Емил Първанов-Ембака, който преди
Коментари Харесай

12 години затвор за Ембака, който уби служител на АМ „Струма“

12 години затвор дадоха на санданчанина Емил Първанов-Ембака, който преди 3 години умъртви с камък чиновник на новостроящ се сектор на Автомагистрала „ Струма “. Освен това ще би трябвало да заплати и 340 хиляди лв. кръвнина на трите деца на убития.

„ Независимо какво ще бъде наказването, това, че убих човек, ще ми тежи цялостен живот на съвестта, скърбя за станалото, уповавам се на обективна присъда. Не желаех да умъртвявам, само че реагирах по този начин, когато го видях да троши колата ми и атакува мен и брачната половинка ми, изпаднах в гняв, побеснях и кипнах, стана нелепа обстановка. Това бяха последните думи на Ембака преди правосъдният състав да излезе за размисъл.

Емил Първанов – Ембака бе наказан поради това,че на 26.06.2015 година, към 13.30 ч. на новостроящ се обект автомагистрала „ Струма “, ЛОТ-4, посредством удар с камък по главата съзнателно е умъртвил Николай Чивиев от гр.София, като действието е осъществено по хулигански подбуди. Жертвата Николай Чивиев работел като кординатор в „ Агромах Роуда “ ЕООД и отговарял за обезпечаването на строителството и реда.

Участъкът не бил подготвен, само че Ембака решил, че ще пренебрегне всички знаци и забрани и навлязъл в строящото се платно, с цел да си редуцира пътя. Бившият легионер и кординатор Чивиев го пресрещнал с кола и се опитал да му изясни, че би трябвало незабавно да напусне терена. Станал скандал и Ембака почнал да хвърля камъни по Чивиев. За зла орис един го удря в региона на слепоочието и умира. Пет месеца Ембака се кри от органите на реда и след това самичък се съобщи. Неговите бранители юристите Марковски и Недин твърдяха,че той е работил в положение на афект и неизбежна самозащита.

Прокуратурата изиска 20 години затвор, а присъдата може да се апелира.
 1fed9e9825ca817faf10db6eb23c7823  img_0349  img_0347
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР