Безработните британци ще бъдат накарани да постъпват в специални лагери

...
Безработните британци ще бъдат накарани да постъпват в специални лагери
Коментари Харесай

Безработните британци ще придобиват умения в специални лагери

Безработните британци ще бъдат накарани да постъпват в " специфични лагери за образование за придобиване на умения ", с цел да запълнят празнините на пазара на труда, оставени от задгранични служащи, разгласи министърът на труда и пенсиите.

Правителството към този момент организира интензивни образования в лагери, с цел да помогне на хората без работа да се преквалифицират в доста браншове, само че новите проекти ще се съсредоточат върху работните места, които са най-силно наранени от дефицита на работна ръка заради новите миграционни правила. Получаващи помощи в този момент ще бъдат подготвени за функции в основни браншове, изправени пред дефицит, в това число хотелиерство, грижи, строителство и произвеждане. 

Министърът на труда и пенсиите Мел Страйд сподели, че Обединеното кралство е разчитало на непозната работна ръка " прекомерно дълго ". Плановете идват преди формалните статистически данни за чистата миграция, които би трябвало да бъдат оповестени в четвъртък. 

Лейбъристите отхвърлиха предложенията като " празни приказки ", които няма да се оправят с мащаба на казуса. Нетната миграция в Обединеното кралство - разликата сред броя на идващите и напускащите хора - доближи връх от 745 000 през 2022 година. 

Оттогава държавното управление разгласи набор от ограничения, ориентирани към доста понижаване на броя на хората, влизащи във Англия. Те включват фрапантно повишение на прага на заплатите за квалифицирани служащи до 38 700 паунда годишно и промени, с цел да затруднят британците, които печелят под междинната заплата за страната, да доведат задгранични сътрудници. 

Страйд сподели, че новите правила, които имат за цел да понижат броя на хората, идващи във Англия с 300 000, съставляват " предизвикателство " за наемане на работа за работодателите, само че настоя, че държавното управление гради стопански модел въз основата на " английския гений ". 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР