11 задържани при спецопелация на полицията, проведена днес на територията

...
11 задържани при спецопелация на полицията, проведена днес на територията
Коментари Харесай

11 задържани при спецопелация на полицията

11 арестувани при спецопелация на полицията, извършена през днешния ден на територията на София и Монтана.

Групата е правила противозаконна активност, обвързвана с набиране, укриване, превеждане и превозване на групи противозаконни мигранти от Турция през България в посока Сърбия и страни от Западна Европа. Иззети са материални доказателства – револвер с празен пълнител, мобилни телефони, бележници, таблети, преносим компютър, СИМ карти, бяло вещество, наподобяващо амфетамин и други

Граничните служители на реда са започнали работа по секване на незаконната активност преди няколко месеца. В хода на работата са извършени голям брой оперативно-издирвателни дейности. Установени са членовете на проведената незаконна група, която била със строго избрана конструкция и подчиненост. Разкрити са съответните отговорности, които всеки извършва при реализиране на противозаконната активност.

Задържаните са стопанисвали офис за бързи кредити  в ж.к. „ Младост " в София. Те са построили канал за превозване на незаконни мигранти през територията на страната. За задачата са набирали водачи от клиентите на офиса си, които са били в затруднено финансово положение. Те са съпровождали леките коли, пренасящи мигранти. Поддържали са връзка с другите водачи посредством мобилни приложения и навреме са ги предупреждавали за съществуването на полицейски патрули по маршрута. Ако някой от набелязаните клиенти е отказвал да взе участие в трафика на мигранти, е бил подложен на закани и побои, съобщи Нова тв.

В някои от случаите мигрантите са били превозени от турско-българската до българо-сръбската граница непосредствено, а в други транспортирането е ставало на стадии. Организаторите на незаконната група са взимали сред 3500 и 4500 евро на мигрант.

Образувано е досъдебно произвеждане. В четвъртък осем от арестуваните са привлечени като обвинени, като на седем от тях с прокурорско разпореждане е наложено задържане до 72 часа.

Разследването продължава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР