11 народни представители от Демократична България, Продължаваме промяната и независимият

...
11 народни представители от Демократична България, Продължаваме промяната и независимият
Коментари Харесай

12 депутати питат Демерджиев за пребитата и изхвърлена жена в София - Политика

11 народни представители от " Демократична България ", " Продължаваме промяната " и самостоятелният народен представител Явор Божанков питат служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев за случая с пребитата и изхвърлена гола украинка в столичния квартал " Хаджи Димитър " в сряда. 

Депутатът от " Демократична България " Кремена Кунева заяви във Facebook, че дружно с Владислав Панев, Димитър Найденов, Елисавета Белобрадова, Деница Симеонова, Михал Камбарев, Йорданка Костадинова, Цветелина Симеонова-Заркин, Венцислава Любенова, Снежана Апостолова, Йордан Иванов и Явор Божанков са задали въпроси на министъра и чакат отговори от него. 

" Очакваме министърът на вътрешните работи да ни отговори осъществена ли е инспекция по случая от кв. “Хаджи Димитър ”, известни ли са имената на служителите на реда, участвали на случая и по какъв начин се прави надзор върху дейностите на чиновниците на министерството, когато се отзовават на действителни обстановки на домашно принуждение ", написа Кунева. 

Случаят е от през вчерашния ден, когато се появи информация, че мъж се е барикадирал в столичния квартал " Хаджи Димитър " и служители на реда и психолози договарят с него. Часове по-късно съседи описаха, че жена е изхвърлена гола, боса и пребита на стълбището. 

" Беше гола, боса. Обезобразена до неразбираемост. Изхвърлена в насипно положение на площадката пред асансьора. Нямаше сили да приказва, не й се разбираше нищо ", споделиха живеещи в блок 117. Повече от 24 часа публична информация от Министерството на вътрешните работи няма, а насилникът - Орлин Гигов, е някогашен чиновник в системата на Министерство на вътрешните работи.

" Инцидентът с изхвърлената на стълбите пребита жена получи предстоящ за мен необятен отзив. Иска ми се да имам вяра, че се дължи на изострената сензитивност на обществото ни към несправедливостта и безнаказаното принуждение, без значение кой, по кое време и към кого го упражнява ", добавя Кунева.

По думите й огромна част от възмущението на хората е подбудено и от описаното " несвоевременно, меко казано, и безусловно непрофесионално държание на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които другарски и колегиално са се отнесли към насилника, на практика съгласявайки се с него, че жертвата му е “от друго стадо, а с вас сме сътрудници ”. Т.е. тя си го заслужава, а вие ще ме покриете, нали? ".

Тя добавя, че е значимо с изключение на нужните промени в Закона за отбрана от домашното принуждение, в самата институция Министерство на вътрешните работи да бъдат осъществени нужните промени и образования, с цел да получават жертвите съответно на обстановката отношение и да бъдат предотвратени случаите на повтарящо се принуждение, каквито се оказват множеството от приключилите съдбовно или с тежки физически и душевен контузии.

Междувременно Елисавета Белобрадова заяви, че до тази заран е била уверена от органите на Министерство на вътрешните работи, че причинителят е арестуван и към момента в ареста. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР