11-месечно момченце е починало в инфекциозно отделение на разградската болница.

...
11-месечно момченце е починало в инфекциозно отделение на разградската болница.
Коментари Харесай

Голяма трагедия в Разград! 11-месечно дете почина от...

11-месечно момченце е умряло в инфекциозно поделение на разградската болница. За това оповестява в обществените мрежи майката на детето Йоана С., която споделя историята на болестта и за гибелта на детето си, съобщи Блиц.

„ Не знам заради лекарска неточност или небрежност, само че е факт…Моля от сърце – дайте публичност на случая. Моето дете си отиде, на следващия ден може да е вашето “, написа дамата.

Според нейния роман Павчо, както се е казвал мъникът, вдигнал 39 градуса температура на 15 септември. Приели го в педиатрия с диагноза пневмония.

``
реклама

На 21 почнали повръщане и разстройство. „ Докторката ни изписа от отделението без да му се направи фотография на дробчетата. Препрати ни в незабавно, откъдето да вземем направление за инфекциозно поделение, където умря след 3 дни “, написа още дамата.

После тя изрежда какво пишело в епикризите на едното и другото поделение, като в тази от инфекциозно било изредени: двустранна пневмония, остра дихателна и сърдечна непълнота, мозъчен оток, анемия, показва Йоана.

След 4 дни й дали нова епикриза със същите дати, като било допълнено и “Синдром на Рей “.

„ Как и кой реши, че детето ми има някакви болести и синдром на Рей, в случай, че аутопсията към момента не е излязла дефинитивно. Ако ги е имало, за какво никой лекар не ми сподели “, пита майката.

Пълна вътрешна инспекция с пояснения от лекарите, които са прегледани и разисквани и от лекарската комисия в болничното заведение, е направил шефът на лечебното заведение доктор Гечо Жеков.

„ За най-голямо страдание не можем да спасим детето, направено е всичко, което е можело “, сподели той.

По предварителна информация повода за гибелта на момченцето е полиорганна непълнота. Пневмонията била вирусна. Били са вливани два антибиотика, само че те не влияели на вируса, а детето е било със слаб имунитет. До последно нямало индикации, че ще се стигне до съдбовния край, сочели още документите от извършеното лекуване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР