11-годишната Валентина Джамбазова печели медал след медал по художествена гимнастика

...
11-годишната Валентина Джамбазова печели медал след медал по художествена гимнастика
Коментари Харесай

11-годишно българче печели медал след медал в САЩ

11-годишната Валентина Джамбазова печели орден след орден по художествена гимнастика в Съединени американски щати. Талантливата прелест даже е на път да влезе в американския народен тим, написа bg-voice.

Валентина е родена в Бургас и единствено за две години има близо 15 златни оценки от шампионати в Тексас и Калифорния.

Бащата на Валентина е известният поморийски войник - 38-годишният Атанас Джамбазов. Той е нееднократен първенец по самбо и професионален войник по ММА.

От няколко години фамилията живее в Лас Вегас, Невада.
 11-годишно българче печели орден след орден в Съединени американски щати
Валентина е единственото дете на фамилията. Тя стартира да тренира на 4-годишна възраст в бургаската спортна зала „ Младост “. След като отпътува за Съединени американски щати продължава да се занимава с художествена гимнастика по управлението на българските треньори Мая и Цветелина Табакови.

„ Мечтите ми в спорта са да стигна до Олимпиада и да взема орден за Съединени американски щати или България “, сподели Валентина Джамбазова пред Нова ТВ.

Мечтата на родителите на Валентина е тя да продължи да печели медали, само че за България.

„ Спортът постоянно е бил в нашето семейство. Дядо ми, татко ми, Валя в този момент – няколко генерации, спортът си е непроменяемо с нас. Аз съм проходил в залата, всичко ми е обвързвано с нея, всички мемоари. Спортът си върви паралелно с живота “, споделя Атанас Джамбазов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР