Френската крайнодясна лидерка Марин Льо Пен остана вярна на традицията

...
Френската крайнодясна лидерка Марин Льо Пен остана вярна на традицията
Коментари Харесай

Макрон призова за единство

Френската крайнодясна лидерка Марин Льо Пен остана вярна на традицията си да отдава почит на 1 май на средновековната героиня Жана д`Арк, въпреки общонационалната карантина, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6891
Тя положи венец пред паметника ѝ в Париж. " Никога не съм казвала, че имам съмнения за карантината. Просто казах, че пълната карантина бе решението, когато не успяхме да предотвратим епидемията ", каза Льо Пен с маска на лицето пред репортери.

" Успешен край на карантината ще има с тестове и маски за всички ", каза тя и добави, че е против отварянето на училищата преди септември.

289 починали от COVID-19 във Франция за последното денонощие

Учениците във Франция ще се върнат постепенно по класните стаи от 11 май, когато ще отворят и някои търговски обекти. 67-милионното население на Франция е затворено по домовете си от средата на март.

Традиционните протести в Деня на труда бяха отменени във Франция заради болестта, отнела живота на около 24 000 души в страната. Вместо това профсъюзите призоваха хората да окачат плакати на балконите си и да дрънкат с лъжици по тенджери и по този начин да отбележат празника.

Президентът Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на публикува в " Туитър " видео, в което призова за единство и каза, че страната ще преодолее този период.

Adresse aux Français. https://t.co/sEeWhau5Mo
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) April 13, 2020
" Мисля днес за синдикалните организации и за работниците в страната, които не могат да организират традиционните си паради ", каза той.

Макрон изрази увереност, че отново ще дойде време, в което страната ще може да посрещне нормално " радостния, макар и понякога конфликтен Първи май ".

Десетки хиляди синдикалисти и протестиращи от движението на " жълтите жилетки " протестираха миналата година във Франция срещу политиките на Макрон, отбелязва БТА,.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6891  Осъдиха мъж от с. Трекляно, нарушил карантината Осъдиха мъж от с. Трекляно, нарушил карантината  КНСБ започва национална благотворителна акция КНСБ започва национална благотворителна акция " Не си самичък "  Ето по какъв начин в Костинброд управляват спазването на ограниченията Ето по какъв начин в Костинброд управляват спазването на ограниченията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР