Украинският президент Володимир Зеленски призова не да се затягат карантинните

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова не да се затягат карантинните
Коментари Харесай

Зеленски: COVID-19 е бродеща наоколо заплаха

Украинският президент Володимир Зеленски призова не да се затягат карантинните мерки, а да се гарантира контрола за спазване на санитарните правила в транспорта и на другите обществени места, след като страната му отбеляза нов антирекорд по брой на заразени с коронавирус, предадоха ТАСС и БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9531
" Трябва ясно да се съобщи, че това е адаптивна карантина и как тя влияе на работата на обществените заведения, транспорта. За да бъде ясно и подробно очертан план как да работят ресторантите, плажовете, нощните клубове. Когато разберат това, хората ще спазват адаптивна карантина ", заяви Зеленски след съвещание, посветено на предотвратяването на разпространението на коронавируса в Украйна.

Пресслужбата на президента каза, че участниците в съвещанието са стигнали до извода, че " връщането към по-строга карантина ще бъде тежък удар за икономиката ", но са отбелязали, че е необходима " по-тясна координация с местните власти и населението при съобщаването на карантинните мерки ".

Съпругата на украинския президент е с Covid-19

На съвещанието министър-председателят Денис Шмигал припомни, че през последното денонощие в Украйна е регистриран рекорден брой нови случаи на на коронавирус - 921, а 19 човека са умрели.

Предишният антирекорд беше отбелязан вчера, когато бяха регистрирани 829 нови заразявания за едно денонощие. Страната вече три поредни дни отчита най-голямо увеличение на случаите на коронавирус. Общият брой на заразените е станал 34 984, на смъртните случаи - 985, а на оздравелите - 16 033.

Премиерът каза, че страната фактически се намира в първа или втора вълна на разпространението на коронавируса.

" Фактически днес ние получаваме начало на първа или втора вълна на заболеваемост от коронавирус. Тази поредна вълна на увеличаване на заболяването трябва да стане сигнал, че това не е фалшификация, не е измислица. Това е заплаха, която броди наоколо ", заяви Шмигал.

Украинският президент: Исках да се заразя с COVID-19

По думите му много хора са спрели да спазват карантинните правила. " Решиха, че коронавирусът е изчезнал и вече няма възможност да се разболеят. И получихме резултата - днес има почти 1000 болни, потвърдени с тестване ", заяви той.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9531  Нов случай на инфектиран с COVID-19 в област Разград Нов случай на инфектиран с COVID-19 в област Разград  Северна Македония: 156 новозаразени с COVID-19 и 6 смъртни случая Северна Македония: 156 новозаразени с COVID-19 и 6 смъртни случая  Дезинфекцираха Община Благоевград и локалното радио поради COVID-19 Дезинфекцираха Община Благоевград и локалното радио поради COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР