Уврежданията на сърцето след прекаран коронавирус могат да бъдат наистина

...
Уврежданията на сърцето след прекаран коронавирус могат да бъдат наистина
Коментари Харесай

COVID-19 може да засегне сериозно сърцето, за какво да внимаваме?

Уврежданията на сърцето след прекаран коронавирус могат да бъдат наистина сериозни. Това заяви д-р Камелия Генова, специалист по образна диагностика в " Пирогов ".

След като вирусът отмине може да се направи изследване, ако симптоми като нарушения в ритъма на сърцето, обща отпадналост и обездвиженост. Д-р Генова обясни пред бТВ, че вирусът все още се проучва. По думите й медиците още са изненадвани от някои нарушения, които COVID-19 причинява.

" Едно проучване с 26 атлета, които са прекарали леко COVID-19, са констатирани промени в миокарда ", заяви специалистът.

Във връзка с предстоящата ваксина д-р Генова каза, че ще се ваксинира.

" Изненадана съм от масовата реакция, че ваксината била направен набързо, приемам това като постижение на медицината ", посочи тя.

" Продължаваме с колегите да се изненадваме от начина, по който протича COVID-19, ", добави още тя.

Специалистът напомни, че въпреки данните, че коронавирусът поразява предимно възрастните, има и млади хора с тежко протичане на заболяването.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16409  Репродуктивното число на COVID-19 е паднало Репродуктивното число на COVID-19 е паднало  Д-р Шарков: Работим в голям риск Д-р Шарков: Работим в голям риск  СЗО не възнамерява имунизирането да е наложително СЗО не възнамерява имунизирането да е наложително
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР