Три нови случая на заразяване с коронавирус са регистрирани в

...
Три нови случая на заразяване с коронавирус са регистрирани в
Коментари Харесай

Трима свързани със стъкларските заводи край Търговище са диагностицирани с COVID-19

Три нови случая на заразяване с коронавирус са регистрирани в Търговище днес. Към момента пациентите са настанени в Инфекциозно отделение на МБАЛ - Търговище с потвърдена средно тежка клинична форма на COVID-19. И тримата заболели са хоспитализирани с оплаквания в здравословното състояние, съобщиха от Областния щаб за борба с разпространението на заразата.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11201
Заболяването е установено при мъж на 53 г. от Търговище. На 03.08.2020 г. той е приет е за лечение във Второ вътрешно отделение на МБАЛ - Търговище с повишена температура и болки в гърдите. Поставена му е диагноза пневмония. Настанен е в самостоятелна стая. Взета му е проба за вирусологично изследване, като резултатът доказва наличието на коронавирусна инфекция. Веднага след получаване на информация за положителния резултат, лицето е приведено за лечение в Инфекциозно отделение на здравното заведение. В стаята, в която е пролежат, ще бъде извършена крайна дезинфекция. Контакт с лицето е имала единствено съпругата му, която не съобщава за здравословни проблеми. Новозаразеният работи като шофьор към външна фирма, обслужвала дружество от стъкларския холдинг, който има няколко завода в Търговище. На същото място работи и контактната съпруга.

Жена на 25 г. от Търговище, която също работи в стъкларските заводи е хоспитализирана в Инфекциозно отделение на областната болница на 03.08.2020 г. Настанена е в самостоятелна стая за лечение на пневмония, грип и други респираторни заболявания. Своевременно е тествана за коронавирус. Положителният резултат доказва заболяването. Жената е семейна. Като контактен е установен съпругът й, който работи в завода за плоско стъкло. Към настоящия момент няма оплаквания в здравословното състояние. Контактен е и техният син.

45-годишна жена е сред новите жертви на коронавируса у нас

Третата положителна проба е на 49-годишен мъж от гр. Търговище, занимаващ се с частен бизнес. Приет е за лечение на пневмония в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище на 03.08.2020 г., с повишена температура и болки в мускулите. Установено е, че новодиагностицираният страда още от хипертония и диабет тип 2. Домашните му контактни са съпругата - медицинска сестра в стъкларския завод и техният син, като и двамата досега не са проявили симптоми на заболяването.

На всички контактни лица от семействата на новозаразените са връчени предписания за поставяне под 14-дневна домашна карантина.

Предоставени са конкретни указания за стриктно спазване на противоепидемичните мерки в заводите от стъкларския холдинг, развиващи дейност на територията на област Търговище.

Работата по ограничаване разпространението на заразяването продължава, уточниха още от Областният щаб за борба с разпространението на заразата.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11201  Коронавирусът поврежда черния дроб на всеки пети инфектиран Коронавирусът поврежда черния дроб на всеки пети инфектиран  Нова Зеландия означи спад на безработицата Нова Зеландия означи спад на безработицата  Обмислят повторна цялостна обсада в Гърция Обмислят повторна цялостна обсада в Гърция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР