Стигнахме до положението у нас да има над 10 000

...
Стигнахме до положението у нас да има над 10 000
Коментари Харесай

Проф. Витанов: До декември броят на заразените с коронавирус у нас може да надхвърли 100 000

Стигнахме до положението у нас да има над 10 000 заразени с COVID-19, защото в България има около 1,5 млн. души, които не спазват мерки, за тях вирус няма. Те са един резервоар, който произвежда нови случаи. По тази причина ние излязохме от благоприятния сценарий и стигнахме до това, което е сега. Ако продължаваме така, не ни очакват добри времена. Това каза в предаването " Неделята " по Нова телевизия членът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10838
При най-благоприятния сценарий, ако мерките започнат отново да се спазват както се спазваха до края на април, в края на август ще имаме 11 500 заразени, а в края на септември 13 500. Този сценарий е малко вероятен. При втория сценарий - относително оптимистичния, ако част от хората, които не спазват мерките, започнат да ги спазват, в края на август ще имаме поне 14 000 случая, а в края на септември не по-малко от 20 000. При следващия сценарий – по-песимистичен, при сегашното спазване на мерките в края на август ще имаме поне 16 000 случая, в края на септември поне 25 000 случая, посочи математикът.

189 са новите случаи на коронавирус, още един починал

По думите му при най-лошия сценарий здравната система започва да отказва. Ако се развиват нещата по този неблагоприятен сценарий, може да се стигне до четирицифрен брой на смъртните случаи. Това все още не е яко измиране. Не гарантирам обаче, че общият брой на заразените ще е петцифрен. Предполагам, че в края на есента, до декември, броят им ще е шестцифрен, заяви проф. Витанов.

Не се прецаквайте, пазете себе си и своите близки. Дезинфекцирайте се, мийте си ръцете, внимавайте, когато сте на обществени места. Не слушайте хората, които казват " Давайте да се хвърляме да го преболедуваме ", каза още проф. Николай Витанов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10838  Още двама с ковид в старческия дом в Русе Още двама с ковид в старческия дом в Русе  Имунолог: Ваксина против COVID-19 не е универсално решение, би трябвало да се съблюдават и ограниченията Имунолог: Ваксина против COVID-19 не е универсално решение, би трябвало да се съблюдават и ограниченията  Коронавирусът в Испания е под надзор, съобщи държавното управление Коронавирусът в Испания е под надзор, съобщи държавното управление
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР