Спешна проверка започва по разпореждане на здравния министър проф. след

...
Спешна проверка започва по разпореждане на здравния министър проф. след
Коментари Харесай

Здравният министър нареди спешна проверка след сигнал за ваксиниране на общински съветници

Спешна проверка започва по разпореждане на здравния министър проф. след сигнал, че в община Сандански са извършени ваксинации на общински съветници в разрез с плана за ваксинация на медиците от първата фаза.

Сигналът е подаден от партия " Републиканци за България ", съобщи здравният министър в профила си във Фейсбук.

" Във връзка с постъпила информация, че на територията на РЗИ-Благоевград са извършени ваксинации извън реда, описан в Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, разпоредих незабавна проверка. Тя започна още днес. Целта ѝ е да установи всички факти около ваксинирането в региона. Проверката ще приключи до 24 часа. Ако след нея се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на МЗ, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции. Използвам случая да заявя, че при никакви обстоятелства и на никаква цена няма да допусна заобикаляне или погазване на плана за ваксиниране на българските граждани. В този смисъл всякакви политически спекулации и опити за използване на ситуацията с политическа цел са не само неморални, а в определени случаи и незаконни ", написа той.

Във връзка с постъпила информация, че на територията на РЗИ-Благоевград са извършени ваксинации извън реда, описан в...
Публикувахте от в

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18072  Куба ще си сътрудничи с Иран за ваксина против COVID-19 Куба ще си сътрудничи с Иран за ваксина против COVID-19  Кралица Елизабет II и принц Филип се имунизираха против COVID-19 Кралица Елизабет II и принц Филип се имунизираха против COVID-19  Проф. Генчо Начев: COVID-19 може да аргументи кардиологични проблеми или да ги обостри Проф. Генчо Начев: COVID-19 може да аргументи кардиологични проблеми или да ги обостри
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР