Русия съобщи за рекордните 22 778 нови случаи на заразяване

...
Русия съобщи за рекордните 22 778 нови случаи на заразяване
Коментари Харесай

Рекорд от над 22 000 новозаразени от COVID-19 в Русия

Русия съобщи за рекордните 22 778 нови случаи на заразяване с COVID-19 днес, а властите на Москва превърнаха ледена пързалка във временна болница, за да поемат потока от пациенти, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Общият брой на заразените с новия коронавирус в Русия става 1 948 603. Страната е на пето място по този показател в света след САЩ, Индия, Бразилия и Франция.

През последните 24 часа има и 303 свързани с новия коронавирус смъртни случаи, с което общият им брой в Русия става 33 489.

Страната с население 145 милиона души започна да отваря временни клиники и да приспособява болници в столицата и други градове с цел облекчаване на натоварването на здравната система.



Ледена пързалка в Крилатское, където се провеждат международни състезания по бързо пързаляне с кънки, беше преоборудвана като временна болница за пациенти с КОВИД-19. Болницата с над 1300 болнични легла е обслужвана от над 100 лекари и медицински сестри. В нея се лекуват около 600 души, като всеки ден се приемат и изписват между 60 и 80 нови пациенти.

Въпреки неотдавнашния пик в броя на новозаразените, руските власти не налагат нова национална карантина, а вместо това наблягат на необходимостта от лична хигиена, спазване на дистанция и конкретни мерки в отделни региони, отбелязва Ройтерс.

От днес в сибирската република Бурятия са затворени ресторантите, търговските центрове, баровете и обществените обекти за две седмици. Това е първата административна област в Русия, която въвежда строги ограничения в отговор на втората вълна на пандемията. Там са регистрирани 271 новозаразени за последните 24 часа.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15103  Коронавирус в България: неуспех е най-подходящата дума Коронавирус в България: неуспех е най-подходящата дума  Иран записва рекорден брой нови случаи и умряли от COVID-19 Иран записва рекорден брой нови случаи и умряли от COVID-19  Започват незабавни инспекции на новосъздадените Коронавирус отделения Започват незабавни инспекции на новосъздадените Коронавирус отделения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР