Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отново отхвърли

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отново отхвърли
Коментари Харесай

Председателят на ЕК отново отхвърли критиките относно ваксинационната стратегия на ЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отново отхвърли критиките, че ЕС прекалено се е забавил със сключването на договорите с фармацевтичните компании за предварителни поръчки на ваксини срещу коронавируса, предаде Франс прес.

Трудностите в доставката на ваксини в Европа са свързани с това, че има световен недостиг на важни елементи, които влизат в състава на ваксините, каза Фон дер Лайен в статия в германското издание " Франкфуртер алгемайне зонтагцайтунг ".

Тя призна, че този проблем е болезнен заради големите очаквания на европейците и подчерта, че: " ако ние бяхме осъзнали рисковете, свързани с такова масово производство, щяхме да смекчим очакванията на хората за бърза ваксинация ".

Фон дер Лайен каза, че ЕС ще бъде изправен със сигурност и пред нови проблеми заради появата на варианти на вируса. " Ние сме обезпокоени относно тези мутации ", каза тя и допълни, че за щастие всичко показва досега, че ваксините са също ефикасни и срещу тези варианти.

" Ние трябва още от днес да се подготвим за сценарий, в който вирусът няма да може да бъде достатъчно унищожен с настоящите ваксини ", предупреди председателката на ЕК. Тя увери, че Брюксел работи с индустрията и научния сектор, за да разработи, разреши и произведе ваксини срещу бъдещите варианти.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19407  Първите дози от имунизацията на Първите дози от имунизацията на " Астра Зенека " дойдоха у нас  Веселин Марешки прикани държавното управление да направи незабавна поръчка на милион ваксини против COVID-19 Веселин Марешки прикани държавното управление да направи незабавна поръчка на милион ваксини против COVID-19  Полицията разтури незаконно Коронавирус празненство в Белград Полицията разтури незаконно Коронавирус празненство в Белград
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР