Под един процент от населението на Австрия е заразено с

...
Под един процент от населението на Австрия е заразено с
Коментари Харесай

Ясен е процентът на болните от населението на Австрия с коронавирус

Под един процент от населението на Австрия е заразено с коронавируса, е установило изследване, публикувано днес, базирано на тестуване на представителна извадка от над 1500 души, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4937
Първото подобно изследване в континентална Европа, осъществено от социологическата агенция SORA, известна с предизборните си прогнози, цели да даде по-ясна картина на общия брой на инфекциите.

Сегашната политика на Австрия е да се тестуват хората със симптоми, особено ако са били в известно огнище на заразата или в близък контакт с инфектирано лице. Това означава, че много заразени - като тези без симптоми или тези без известен контакт с рискова зона, остават неоткрити.

" Въз основа на това изследване смятаме, че 0,33 на сто от населението на Австрия е било остро инфектирано в началото на април ", каза съоснователят на SORA Кристоф Хофингер на пресконференция днес. Предвид статистическата грешка, има 95 процента вероятност точният дял а е между 0,12 и 0,76 на сто.

Обявиха един от значимите фактори за разпространението на COVID-19

Канцлерът Себастиан Курц, чието правителство поръчало проучването и се запознало с резултатите преди няколко дни, заяви по-рано тази седмица, че нивото на инфекциите е около 1%. Той каза, че не одобрява идеята за т.нар. " стаден ", или групов имунитет, която изисква масово заразяване, като приложим вариант за политика.

Австрия реагира рано на епидемията в страната, като затвори училищата, ресторантите, театрите и други места за групови събирания още преди повече от три седмици и каза на гражданите да стои у дома и да работят оттам, ако е възможно.

Епидемията остана в рамките на капацитета на здравната система и хоспитализациите се стабилизираха, като процентът на дневното увеличение на инфекциите се измерва в малки едноцифрени числа. Досега смъртните случаи в страната са 319.

Австрия е докладвал за 13 337 потвърдени случаи, приблизително 7000 от които са още активни, сиреч нито са се възстановили, нито са починали. Според изследването текущият брой на инфекциите е над четири пъти по-голям - около 28 000 души. То също така изключва хоспитализираните - сега около 1000 души.

Изследването, осъществено между 1 и 6 април, при което са тестувани 1554 души, не е включвало тестове за антитела, които биха показали дали даден сегашен вирусоносител е бил заразен по-рано и следователно вероятно имунизиран. Бъдещите проучвания трябва да вклячват тестове за антитела, предупреди правителството. Тези изследвания ще позволят информирана политика, докато Австрия се готви да отвори магазините отново следващата седмица.

" Трябва да наблюдаваме дали има втора вълна и дали броят на инфектираните започва отново нараства. Все още сме в много, много деликатна ситуаця. Това изследавне също го показва. Коронаиврусът е в нашето общество ", заяви министърът на образованието Хайнц Фасман, чието ведомство включва научните изследвания, на днешната пресконференция.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4937  НА ЖИВО: Главсекът на Министерство на вътрешните работи: Призовавам всички жители да бъдат съпричастни НА ЖИВО: Главсекът на Министерство на вътрешните работи: Призовавам всички жители да бъдат съпричастни  Патриарх Неофит за ковид: Не унивайте! Патриарх Неофит за ковид: Не унивайте!  Втора градска болница изписва през днешния ден още двама оздравели пациенти Втора градска болница изписва през днешния ден още двама оздравели пациенти
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР