Оптимистичното е, че опозицията ще влезе в зала. Дебатите ще

...
Оптимистичното е, че опозицията ще влезе в зала. Дебатите ще
Коментари Харесай

Караянчева нахока Радев и с ужас коментира зверството с Виктория

Оптимистичното е, че опозицията ще влезе в зала. Дебатите ще са в петък сутринта, може би в средата на другата седмица ще бъде гласуването. Това каза в предаването " Още от деня " по БНТ председателят на парламента Цвета Караянчева по повод внесения от ПГ на БСП вот на недоверие към кабинета на тема „ Здравеопазване “.

„ Мотивите за вота са на тема, която в момента е подложена на дебат - реформата в два различни варианта, които предлага министърът на здравеопазването. Вотът е за намерението на министерството да се направи реформа “, коментира тя.

Относно изказването на президента Радев, че има нужда от дебати по обществено значими теми, Караянчева коментира, че е необходима точна дефиниция за това кои точно са тези общественозначими теми. „ В крайна сметка, това което казва президентът, е като оня анекдот нали - казваме А, но не казваме цялата азбука, за да стигнем до Я. Най-лесното в днешния век на комуникации е да се чуваме по телефона и аз го правя - нямам проблем, когато има нещо питам и премиера, и президента, нямам проблем. На телефона съм 24 часа, особено ако става въпрос за президента и премиера “, заяви тя.

Караянчева коментира и публикациите в наши и световни медии, свързани с мотивите за убийството на журналистката Виктория Маринова от Русе. „ Това, което се случи в Русе е ужасно като престъпление, но имаше сили, които се опитаха да обяздят тази трагедия “, заяви председателят на парламента. „ След като се намери убиецът, продължиха внушенията и битката срещу институциите. Всичко това го прави опозицията, хора извън парламента, някой, на който му е изгодно да бие по институциите и да създава напрежение “, посочи Караянчева.

„ Учудена съм как тези световни медии не провериха информацията през няколко места, но хубавото е, че всички се извиниха. Всеки може да се възползва от едно такова ужасно влияние и да направи хибридна война. Това беше атака срещу ГЕРБ и управлението “, обяви тя.

Караянчева обясни, че в дневния ред на парламента са социалните закони, като още в средата на следващата седмици ще бъдат подготвени за четене Законът за личната помощ и Закона за хората с увреждания. Относно стабилността в управлението, Караянчева беше категорична, че между коалиционните партньори има диалог и се провеждат редовни разговори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР