Област Шумен е в оранжевата зона на заболеваемост от COVID-19,

...
Област Шумен е в оранжевата зона на заболеваемост от COVID-19,
Коментари Харесай

Заболеваемостта от COVID-19 в област Шумен е по-висока от средната за страната

Област Шумен е в оранжевата зона на заболеваемост от COVID-19, с отчетени заразени с вируса 110 на 100 хил. души население на 14-дневна база, и все още е с по-висока заболеваемост от средната за страната. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Шумен, след заседание на Областния кризисен щаб.

По думите на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Пепа Калоянова " все още област Шумен е на седмо-осмо място в страната по този показател, с тенденция на задържаща се заболеваемост ". Към момента активните случаи на заразени с коронавирус в Шуменско са 304, във всичките десет общини на областта. От началото на пандемията регистрираните положителни проби за COVID-19 са 4696, допълва БТА.

От МБАЛ-Шумен отчитат тенденция на дневен прием между 9 и 13 пациенти с коронавирусна инфекция, отбелязват от пресцентъра на областната администрация.

Предвид данните на ясно изразена тенденция на задържаща се заболеваемост и с цел ограничаване разпространението на инфекцията, членовете на Областния щаб единодушно се обединиха около становището, че въведените допълнителни противоепидемични мерки в Шуменско трябва да останат в сила до края на февруари, допълват от пресцентъра на областната администрация.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19067  Край на офисите? Край на офисите?  Novartis подписа в началото съглашение за произвеждане на имунизацията на Pfizer/BioNTech Novartis подписа в началото съглашение за произвеждане на имунизацията на Pfizer/BioNTech  COVID-19 отключва рисков синдром при децата COVID-19 отключва рисков синдром при децата
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР