Наричат трепетликата заместител на аспирина, тъй като в кората ѝ

...
Наричат трепетликата заместител на аспирина, тъй като в кората ѝ
Коментари Харесай

Тази билка замества аспирина

Наричат трепетликата заместител на аспирина, тъй като в кората ѝ се съдържа салицин, който е подобен на този в така популярните бели хапчета.

Както аспиринът, така и тази билка има болкоуспокояващо и противовъзпалително действие.

Трепетликата е изключително ефективна и се препоръчва при пациенти, страдащи от стрес, психическо напрежение, неприятни натрапчиви мисли, безпокойство, сънуване на кошмари, трудно заспиване, маниакални състояния за преследване от някого, панически разстройства, хранисмилателни нарушения, астматични пристъпи, сомнамбулизъм. Прилага се включително и при страхове при деца. Повлиява положително и състояния на сърцебиене, изпотяване, треперене на ръцете, гърчове, спазми и други състояния, причинени от стрес.

`Тази

Според народните вярвания това дърво поглъща отрицателната енергия. Това свойство се е смятало за магическо в по-старите времена и с него са гонели зли сили и таласъми. Вярвало се е, че прогонва зли духове, затова я засаждали много близо до къщата. В гора от трепетлики може да се избяга от енергиен вампир, да се облекчат последиците от урочасване и зли очи. Смятало се, че прекият контакт с трепетлика премахва от вредните външни въздействия от нашата аура. Досегът до трепетлика помага срещу неврози, безпричинни страхове, но само при едно условие – човек да вярва в нейната живителна сила.

Трепетликата е вид топола и се среща в Европа и Азия в планински райони. Освен кората, за лечебни цели се използват още и листата и пъпките, които се берат от март до май.

В народната медицина билката се прилага за лечение на възпалени на дихателни пътища, възпаление на пикочния мехур и увеличена простата. Освен това трепетликата помага на хора, които са подложени на постоянен стрес и в резултат получават сърцебиене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР