МВР започва да се чисти от корумпираните. Разследвания срещу полицаи

...
МВР започва да се чисти от корумпираните. Разследвания срещу полицаи
Коментари Харесай

Погнаха ги: След арестите в 4-то РПУ МВР започва мащабна чистка от корумпирани ченгета

МВР започва да се чисти от корумпираните. Разследвания срещу полицаи се водели в цялата страна, съобщава Нова телевизия.
В същото време с обвинение вече са четиримата полицаи от сектор „ Икономическа полиция” в столичното 4 РПУ. Те се разследват като организирана престъпна група за търговия с влияние и измама. Освен тях обаче „ Вътрешна сигурност” е разпоредила имотна проверка на целия сектор, както и на техните семейства.
В сряда, 23 януари, белезниците щракнаха около ръцете на петима полицаи от 4 РПУ в София. Задържани бяха с 2000 лева подкуп. Той е предаден вътре в районното, а белязаните пари са намерени в чекмеджето на един от задържаните служители.
„ Всички обвиняеми обясняват, че парите са подхвърлени. България се превърна в страната на подхвърлените пари. Ръцете му са светнали, не защото пипал парите, а защото му дали химикалка”, заяви Димитър Петров, ръководител на специализираната прокуратура.
Лидер на групата е началникът на сектор „ Икономическа полиция” в районното Красимир Кръстев. В системата е от почти 20 години.
„ Те вероятно са загубили чувство за мярка, това е притеснително. Опитни служители да допуснат такова нещо, значи наистина имаме проблем”, заяви още Петров.
Един от задържаните полицаи беше освободен.
„ Нямаме достатъчно доказателства за негово участие в организираната престъпна група. Но държа да каже, че събираме данни и кръгът на лицата ще се увеличава”, заяви Ангел Кънев, наблюдаващ прокурор.
Проверява се имотното му състояние, тъй като демонстрирал висок стандарт на живот - скъпи екскурзии и часовници, луксозни автомобили.
„ Няма недосегаеми в системата на МВР”, заяви Румен Ганев, директор на „ Вътрешна сигурност” в МВР.

А полицаите от 4-то, които се смятали за недосегаеми, искали такса „ Спокойствие”, за да не проверяват или да осуетяват проверки срещу търговци.
За да спре злоупотребите, МВР започва разчистване на редиците.
„ Имаше много такива операции в миналото, ще има и в бъдеще. Вътре в системата има импулс за справяне с тези, които не работят съгласно закона”, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР