Кризата в Полша мина доста леко като цяло, защото поляците

...
Кризата в Полша мина доста леко като цяло, защото поляците
Коментари Харесай

Анализатор: COVID-19 ни показа, че не сме пълни господари

Кризата в Полша мина доста леко като цяло, защото поляците бяха едни от първите в Европа, които затегнаха здраво мерките срещу разпространението на коронавируса и сега е нормално да бъдат и първите, които започнаха да ги отслабват. Смятам, последните две кризи – световната икономическа криза и сега кризата с COVID-19 ни показаха, че европейците не сме пълни господари на своите общества. Защото и двете кризи разклатиха това чувство у европееца. Това сподели в студиото на ``Плюс-минус`` по Нова телевизия международният анализатор от Евро-атлантическия център за сигурност Кристиан Шкварек.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6679
,,Здравето и животът трябва да бъдат преди всичко. В криза като тази не би трябвало да има намеса на каквито и да било партийни интереси и политика``, допълни Шкварек.

ЕК откри нова наказателна процедура срещу Полша

На въпрос за предстоящите президентски избори в Полша на 10-и май международният анализатор разясни, че цялата ситуалия по темата се превърна в един своеобразен цирк.

,,Още на 26 март се повдигна темата, когато започнаха да се прилагат най-строгите мерки за ограничаване на коронавируса и това, което стана, бе един депутат да загатне за възможността изборите да бъдат отложени. Цялата опозиция тогава наддаде вой, че демокрацията загива както в Унгария. Около два-три дни имаше скандали и президентът излезе и заяви, че избори ще има. Тогава пък започна отново вой как ще има избори при тази пандемия, така че там няма правилен ход на практика. Там просто се държи на опозиция на всяка цена``, коментира Шкварек.

По негово мнение компромис в тази ситуация би било провеждането на изборите чрез гласуване по пощата, тъй като това е практика, която вече е доказа своята ефективност в Австралия, Германия, САЩ и Швейцария.

,,Гласуването по пощата е ценност, идеал и кауза на всички либерални демократични партии``, отбеляза в заключение той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6679  Разрешиха визитите на стадион в Смолян Разрешиха визитите на стадион в Смолян  Даниела Дариткова се излекува от ковид Даниела Дариткова се излекува от ковид  Жена на 85 години оздравя от COVID-19 в Северна Македония Жена на 85 години оздравя от COVID-19 в Северна Македония
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР