Компанията Пфайзер пое ангажимента да достави до 40 милиона дози

...
Компанията Пфайзер пое ангажимента да достави до 40 милиона дози
Коментари Харесай

Пфайзер се ангажира за достави 40 милиона дози от ваксината си за бедните страни

Компанията Пфайзер пое ангажимента да достави до 40 милиона дози от ваксината си срещу коронавируса тази година на Световната здравна организация, за да може да се осигурят дози за бедни страни и страни със средни доходи, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Миналия месец ваксината на Пфайзер/Бионтех първа получи одобрение от СЗО и от американския регулатор за спешна употреба.
Механизмът на СЗО - КОВАКС, чиито усилия ще подкрепи Пфайзер, цели да бъдат поставени ваксини на милиарди хора в 92 страни с ниски и средни доходи.

Към механизма ангажимент е поела и компанията АстраЗенека, която с Оксфордския университет също е разработила ваксина. Те ще осигурят близо 150 милиона дози. С тях, както и с тези на Пфайзер КОВАКС ще може да започне доставката на дози през февруари, след като бъдат финализирани детайлите по споразумението с Пфайзер и СЗО одобри за спешна употреба ваксината на АстраЗенека/Оксфорд.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18721  Маските от плат са ефикасни и против новите разновидности на ковид, счита СЗО Маските от плат са ефикасни и против новите разновидности на ковид, счита СЗО  Авиокомпаниите са срещу наложителна карантина за идващите в Съединени американски щати Авиокомпаниите са срещу наложителна карантина за идващите в Съединени американски щати  Разкриха ли към този момент от кое място е пристигнал COVID-19? Разкриха ли към този момент от кое място е пристигнал COVID-19?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР