Китай има за цел да тества над девет милиона жители

...
Китай има за цел да тества над девет милиона жители
Коментари Харесай

Тестват за COVID-19 9-милионен град в Китай за 5 дни

Китай има за цел да тества над девет милиона жители на пристанищния град Циндао в рамките на пет дни след 6 случая на COVID-19, съобщиха в понеделник здравните служители. Това ще бъде първото масово тестване в Поднебесната империя от няколко месеца насам, информира Нова телевизия.

Пет квартали ще бъдат тествани " в рамките на три дни " и целият град " в рамките на пет дни ", се казва в изявлението. Служителите обаче не посочиха точна цифра колко хора ще бъдат тествани.

Китай разполага с обширни възможности за бързи тестове и здравната комисия заяви, че над 140 000 служители на " лечебни заведения, новоприети пациенти и персонал " вече са били тествани в Циндао, след като случаите са потвърдени.

През юни големи райони на столицата Пекин бяха подложени на масови тестове, след като в града бяха открити повече от 20 милиона случаи на вируси, свързани с хранителен пазар.

Междувременно има информации, че няколко китайски компании са в последния етап от проучванията по създаване на ваксина срещу коронавируса.

Макар и с недоказана ефективност, ваксините вече са били прилагани на стотици хиляди служители в ключови сектори и войници.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13123  Жена е диагностицирана и с COVID-19, и с грип Жена е диагностицирана и с COVID-19, и с грип  Турция уголемява от през днешния ден кръга деца, които ще вървят на учебно заведение Турция уголемява от през днешния ден кръга деца, които ще вървят на учебно заведение  Започват изненадващи инспекции в заведенията в Благоевград Започват изненадващи инспекции в заведенията в Благоевград
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР