Както вече ви информирахме, предприемачът Росен Даскалов представи днес готов

...
Както вече ви информирахме, предприемачът Росен Даскалов представи днес готов
Коментари Харесай

Още подробности цена за българската лекотоварна ел.кола

Както вече ви информирахме, предприемачът Росен Даскалов представи днес готов вариант на български лекотоварен автомобил. Моделът L City е предназначен за обслужване на търговски площи в големите градове, като очакванията са производството да стартира още през следващата година.

Електромобилът ще се предлага в различни модификации, според нуждите на клиента. Даскалов се надява да продава продукцията си основно в чужбина и планира годишно производство от 20 000 електромобила.

Това, което отличава лекотоварната кола от вече познатите васови такива, е фотоволтаичната система със слънчеви панели, разположени по каросерията на водилото. Според Даскалов именно тази иновация ще увеличи с до 20% пробега на L City. Електромобилът ще може да изминава до 300 километра с едно зареждане.

`Още

Автономният пробег обаче важи за градски условия, като извън града той ще е по-малък. Без фотоволтаиците, които ще се предлагат като опция, цената на L City ще е 40 000 евро или приблизително 80 000 лв.

Основните възли и агрегати ще се произвеждат в Русе, а някои от компонентите, като батерии и други ще се купуват от поддоставчици. Финалната сглобка ще се осъществява в Мюнхен, където е регистрирано и сдружението L City Automotive. Там Росен Даскалов притежава и собствена производствена база. Според Даскалов именно така моделът ще навлезе по-лесно на големите пазари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР