Иран спря днес вестник, публикувал изказване на експерт, според когото

...
Иран спря днес вестник, публикувал изказване на експерт, според когото
Коментари Харесай

Иран спря вестник, публикувал мнение на експерт, усъмнил се в данните за COVID-19

Иран спря днес вестник, публикувал изказване на експерт, според когото официалните данни за заразяванията и смъртните случаи от коронавирус в страната отразяват едва 5 процента от истинския брой, предаде Асошиейтед прес, като се позова на агенция ИРНА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11333
Главният редактор на " Джахане санат " Мохамад Реза Сади каза, че властите са спрели вестника, който излиза от 2004 г. и е съсредоточено главно върху бизнес новини.

Един човек умира на всеки седем минути от COVID-19 в Иран

Вчера вестникът цитира епидемиолога Мохамад Реза Махбубфар, който, според изданието, работел за кампанията на правителството за борба с коронавируса. По думите на експерта действителният брой на заразените и смъртните случаи от вируса в Иран може би е 20 пъти по-голям от числата, които съобщава здравното министерство.

Според него също така вирусът е бил открит в Иран месец преди 19 февруари, когато властите са обявили първия потвърден случай. Той казва, че властите са задържали съобщението за след честванията на годишнината от Ислямската революция през 1979 г. и парламентарните избори по-рано същия месец, допълва БТА.

Иран криел броя на заразените и починалите от COVID-19?

Епидемиологът разкритикува постигнатото по отношение на тестването и предупреди за опасност от нова вълна на заразата следващия месец, когато университетите провеждат приемни изпити, а населението отбелязва големи шиитски празници.

По данни на здравното министерство в Иран са регистрирани почти 330 000 заразени с коронавирус и 18 616 смъртни случая вследствие на вируса.

От началото на пандемията иранските власти са силно критикувани заради нежеланието им да наложат по-строги ограничения, подобни на тези в други страни в региона. Иран е най-тежко засегнатата от заразата държава в Близкия изток.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11333  Гърция вкарва по-строги правила за влизане в страната Гърция вкарва по-строги правила за влизане в страната  Лекар: Намалява вероятността за изгубването на COVID-19 Лекар: Намалява вероятността за изгубването на COVID-19  Д-р Фаучи: Надявам се е ясно, че не може да чакаме 100-процентова ефикасна ваксина Д-р Фаучи: Надявам се е ясно, че не може да чакаме 100-процентова ефикасна ваксина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР