Изследване установи, че все повече хора търсят информация онлайн за

...
Изследване установи, че все повече хора търсят информация онлайн за
Коментари Харесай

Все повече хора търсят информация онлайн за терапии срещу COVID-19, които са потенциално опасни

Изследване установи, че все повече хора търсят информация онлайн за недоказани и потенциално опасни терапии срещу COVID-19, препоръчани от известни личности в САЩ, съобщи ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6863
Екип учени, водени от Майкъл Лиу от Оксфордския университета публикуваха в сп. " ДЖАМА интърнъл медисин " резултати от проучване в САЩ, които показват огромен ръст на търсенията в Гугъл на две лекарства срещу малария, препоръчани срещу новия коронавирус от основателя на " Тесла " Илон Мъск и от президента на САЩ Доналд Тръмп.

Специален екип в Гугъл се бори с лъжливи реклами, свързани с коронавируса

С 442 на сто се е увеличило търсенето на информация откъде може да се купи хлорохин, а търсенията за хидрохлорохин бележат ръст от 1389 процента. Интересът към двата препарата остава доста над средния дори и след информацията за смъртен случай след отравяне с хлорохин.

" Подкрепата за такива лекарства може да доведе до неконтролирано използване на продукти с опасни последици за хората, които ги поемат и до недостига им за пациенти, които се нуждаят от тях по медицинско предписание ", пишат авторите. Те отбелязват, че здравните власти, регулаторите, медиите и търговците трябва да разпространяват вярна и точна информация. СЗО предупреди срещу опитите на хората да се лекуват сами от вируса с препарати, чиято ефективност още не е потвърдена, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6863  Посолството на Италия честити Първи май Посолството на Италия честити Първи май  Само шест нови случая на COVID-19 в Тайланд и нито един смъртен за денонощието Само шест нови случая на COVID-19 в Тайланд и нито един смъртен за денонощието  Вижте по какъв начин ще се организират шофьорските курсове по време на пандемия Вижте по какъв начин ще се организират шофьорските курсове по време на пандемия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР