Германия попари надеждите на Великобритания да убеди Брюксел да предоговори

...
Германия попари надеждите на Великобритания да убеди Брюксел да предоговори
Коментари Харесай

Германия попари надеждите на Великобритания за предоговаряне на Брекзит

Германия попари надеждите на Великобритания да убеди Брюксел да предоговори споразумението за излизане на страната от структурите на Европейския съюз. Говорителят на канцлера на ФРГ Ангела Меркел – Щефан Зайберт, заяви, че преразглеждането на сделката „ не е на дневен ред “, предават световните агенции.

„ Отварянето на споразумението за оттегляне не е на дневен ред ", подчерта Зайберт, ден след като британският премиер Тереза Мей заяви, че ще се опита да преразгледа договора, подписан с 27-те лидери на ЕС на среща на върха в края на миналата година. Споразумението за Брекзит, подписано от британския премиер Тереза Мей и Европейския съюз, е „ найдоброто и единствено решение " за организирано излизане на страната от структурите на Общността. Това заяви по-рано през деня министърът на външните работи на ФРГ Хайко Маас, като подчерта, че Блокът няма да остави Ирландия изолирана.

„ Нашата позиция е ясна: постигнатото споразумение е най-доброто и единствено решение за организиран изход ", категоричен бе Маас пред местни медии. Във вторник британските депутати гласуваха за предоговаряне на сделката с Брюксел. Министърпредседателят на Обединеното кралство Тереза Мей и парламентът в Лондон получиха категоричен отпор на исканията си за промени в договора за излизането на страната от структурите на ЕС.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР