Външният министър Екатерина Захариева не приема критиките, че липсва европейска

...
Външният министър Екатерина Захариева не приема критиките, че липсва европейска
Коментари Харесай

Екатерина Захариева призова да сме по-стриктни, за да преборим коронавируса

Външният министър Екатерина Захариева не приема критиките, че липсва европейска солидарност. Европа изпращаше самолети на Китай тогава, когато те имаха нужда. Това заяви тя в предаването " Панорама " по БНТ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4055
" Разбира се, че всяка помощ, отвсякъде, е добре дошла. Световната икономика е свързана. Ако Китай потъне, икономиката на САЩ няма да е добре. Ако Европа е зле и САЩ няма да е добре ", коментира Захариева.

Тя посочи, че в Еврозоната се дебатира темата за помощ за засегнатите държави от коронавирус. 812 милиона евро пък са били осигурени от фондовете за справяне с кризата.

" Не съм съгласна, че липсва европейска солидарнот. Да, можеше някои стъпки да са по-бързи ", отбеляза Захариева.

България може да изтегли до 10 млрд. лв. нов заем заради коронавируса, реши парламентът

Според Екатерина Захариева в България има редица мерки, взети за защита здравето на хората. Тя подчерта, че схемата 60/40 е била първо възприета от България и Германия, а оттам са я взаимствал и Европейската комисия, както е анонсирала Услула фон дей Лайен. Захариева каза също, че много внимателно всяко правителство предприема стъпките срещу коронавируса.

" Колкото сме по-стриктни сме, толкова по-бързо ще се реши проблемът ", подчерта външният министър.

Захариева увери, че Министерство на външните работи (МВнР) ще помогне на всеки българин, който иска да се завърне от чужбина у нас.

" Много е важно да се знае, че се препоръчва да останат там, където живеят за постоянно. Но те са български граждани и тогава, когато имат нужда, ние помагаме. У нас ще бъдат поставени в много сериозна карантина ", каза тя.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4055  Народно събрание утвърди на първо четене измененията в Закона за енергетиката Народно събрание утвърди на първо четене измененията в Закона за енергетиката  България може да изтегли до 10 милиарда лева нов заем поради ковид, реши Народното събрание България може да изтегли до 10 милиарда лева нов заем поради ковид, реши Народното събрание  Меркел: Ограничителните ограничения в Германия може да продължат и след средата на месеца Меркел: Ограничителните ограничения в Германия може да продължат и след средата на месеца
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР