Високопоставен представител на германските здравни власти предупреди, че може да

...
Високопоставен представител на германските здравни власти предупреди, че може да
Коментари Харесай

В Германия е възможно да има втора вълна на COVID-19

Високопоставен представител на германските здравни власти предупреди, че може да има втора вълна на коронавируса преди есента, в зависимост от поведението на хората. Изявлението бе направено в момент, когато във федералната република се възстановява икономическият живот, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7421

Броят на случаите действително спада, но това съвсем не означава, че всичко е приключило, заяви на пресконференция Ларс Шаде, вицепрезидент на Института по заразни болести " Роберт Кох ".

Шаде съобщи, че от другата седмица от " Роберт Кох " прекратяват редовните брифинги за ситуацията с коронавируса, а причината е намаляващият брой случаи на заразяване в Германия. За в бъдеще брифинги ще бъдат организирани само ако възникне конкретен повод например влошаване на епидемичната обстановка, предаде ТАСС.

От края на февруари институтът даваше брифинги два пъти седмично - всеки вторник и петък.

Коефициентът на репродукция на новия коронавирус в Германия се оценява понастоящем на 0,65, добави Институтът " Роберт Кох ", цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Този коефициент е един от факторите, които се следят внимателно, преди да се вземе решение за по-нататъшно отхлабване на мерките за социална дистанция.

Коефициент 0,65 означава, че 100 души, заразени с вируса, го предават средно на 65 други, което означава, че броят на новите инфекции ще намалее.

Коронавирусната пандемия ще продължи поне до края на тази година, заяви днес пред германското радио шефът на кабинета на канцлера Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

" В момента не живеем след пандемията, а в разгара на пандемия, тя ще ни съпътства още известно време и занапред - поне за през тази година, а това е при най-оптимистичния сценарий ", каза Хелге Браун.

Вчера Меркел обяви стъпки за отхлабване на противоепидемичните мерки в Германия, но в същото време властите си запазиха възможността да ги затегнат отново, в случай че броят на инфекциите тръгне нагоре.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7421  Европейска комисия: Санитарните рецесии не са опрощение за нарушение на главните права Европейска комисия: Санитарните рецесии не са опрощение за нарушение на главните права  11 000 нови случая на ковид в Русия за 24 часа 11 000 нови случая на ковид в Русия за 24 часа  Сеул изпраща защитни маски на ветерани от Корейската война Сеул изпраща защитни маски на ветерани от Корейската война
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР