В Русия може да възникне пик на заразени с новия

...
В Русия може да възникне пик на заразени с новия
Коментари Харесай

Има опасност от пик на заразените в Русия по време на майските празници

В Русия може да възникне пик на заразени с новия коронавирус, ако хората не спазват ограничителните мерки по време на майските празници, предупреди шефката на службата за санитарно-епидемиологичен надзор Роспотребнадзор Анна попова, цитирана от Ройтерс и БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6367
Броят на заразените в Русия започна рязко да се увеличава този месец и днес надхвърли 80 000 души, след като в последното денонощие бяха установени 6361 нови случая.

Засега Русия е избегнала рязък скок в броя на заразените и това може да продължи само ако по време на празниците правилата продължат да се спазват, каза Попова.

" Сега това е най-големият риск ", каза тя по държавната телевизия.

Русия има съвсем малко работни дни между 1 и 11 май поради празниците за Деня на труда и Деня на победата. Много руснаци обикновено си вземат отпуска за целия този период за пътуване или семейна ваканция, отбелязва Ройтерс.

Следващата седмица руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През ще обяви оценка на развитието на положението с коронавируса и свързаните с това ограничения, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Песков добави, че отпадането на ограничителните мерки " очевидно ще се извършва поетапно, но предстои да се разработят отделните етапи ".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6367  Испанският здравен министър предвижда завръщане на футбола през лятото Испанският здравен министър предвижда завръщане на футбола през лятото  Нови 2357 инфектирани от ковид в Турция от през вчерашния ден Нови 2357 инфектирани от ковид в Турция от през вчерашния ден  Сръбското държавно управление забрани излизането сред 30 април и 4 май Сръбското държавно управление забрани излизането сред 30 април и 4 май
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР