Българин с положителен тест за коронавирус вдигна на крака полицията

...
Българин с положителен тест за коронавирус вдигна на крака полицията
Коментари Харесай

Българин с коронавирус вдигна на крак полицията и здравните власти в Кипър

Българин с положителен тест за коронавирус вдигна на крака полицията и здравните власти в Кипър, след като избяга от задължителната карантина и се укри. Обществеността бе алармирана за опасния случай и призована да помогне в издирването му.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10948
Нашият сънародник е пристигнал в град Пафос в понеделник, 27 юли, и при проведения тест на летището е диагностициран с положителен резултат за коронавирус. Според протокола на кипърското Министерство на здравеопазването той трябва задължително и незабавно да бъде поставен под 14-дневна карантина.

Кипър налага ограничения за пристигащи от България

Българинът е обявил, че ще пребивава в дома на негов приятел, също наш сънародник. Заразеният обаче не е открит на посочения адрес, когато екипът за епидемиологично наблюдение извършва проверка. Приятелят му отказва съдействие.

Веднага са сигнализирани полицията и здравните служби. Кипърските власти обявиха случая за сериозен, тъй като носителят на вируса се движи свободно из града и застрашава общественото здраве. След продължилата няколко часа полицейска акция в ранния следобяд днес българинът бе открит, съобщиха за БНР от пресцентъра на полицията в Кипър.

Преди нашия сънародник властите издирваха и намериха индиец, също положителен за коронавирус и също избягал от карантината, в град Лимасол.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10948  През юли от ковид в Добричка област са болни 208 души През юли от ковид в Добричка област са болни 208 души  Дете на 2 години е измежду новозаразените с ковид в Ямболска област Дете на 2 години е измежду новозаразените с ковид в Ямболска област  Европейска комисия обезпечава достъп за Европейски Съюз до Ремдезивир за лекуването на COVID-19 Европейска комисия обезпечава достъп за Европейски Съюз до Ремдезивир за лекуването на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР