Белгийските здравни власти днес съобщиха, че последните данни за епидемията

...
Белгийските здравни власти днес съобщиха, че последните данни за епидемията
Коментари Харесай

Белгия е в готовност да очертае пътя за излизане от карантината

Белгийските здравни власти днес съобщиха, че последните данни за епидемията от COVID-19 в страната позволяват да започне очертаването на пътя към постепенното излизане от наложената карантина, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5866
За последното денонощие в Белгия заболяването е отнело живота на 168 души (общо 5828 от началото на епидемията); в болница са били приети 232 души, а 138 са били изписани с подобрено здраве; били са установени 1487 нови заразени (39 983 общо до днес).

5163 са вече жертвите на коронавируса в Белгия

Здравните власти уточниха, че начинът, по който в Белгия се събират и обобщават данните за смъртните случаи, предполага по-завишени числа, но и създава по-ясна картина за мащаба на епидемията.

Властите призовават с очакваното постепенно облекчаване на мерките да се продължи с основното - личната хигиена и спазването на разстояние между хората на обществени места.

Местни медии съобщават, че заради епидемията в Белгия 65 на сто от спешните случаи не стигат до лекар, като се наблюдава и липса на достатъчно грижа също за хората с ракови заболявания и пациентите на хемодиализа.

Въведените в страната ограничителни мерки са в сила до 3 май
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5866  Намалява темпът на възпаление с новия ковид в Турция Намалява темпът на възпаление с новия ковид в Турция  Ламите имат антитела, които могат да оказват помощ против COVID-19 Ламите имат антитела, които могат да оказват помощ против COVID-19  Иран задвижва още веднъж стопанската система си Иран задвижва още веднъж стопанската система си
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР