Американският кросоувър Dodge Journey, известен също като Fiat Freemont, произвеждан

...
Американският кросоувър Dodge Journey, известен също като Fiat Freemont, произвеждан
Коментари Харесай

Френска връзка: Американците копираха китайски кросоувър и го кръстиха Dodge

Американският кросоувър Dodge Journey, известен също като Fiat Freemont, произвеждан от 2008 до 2020 година вече си има наследник. Моделът от второ поколение току-що беше представен на един от пазарите в Северна Америка и по-конкретно на този в Мексико. И двата предшественика на този модел се продаваха и у нас, но по-интересното е друго.
`Френска

За разлика от предшественика си, който може да се похвали с оригинален дизайн, иновацията е представлява леко преработен вариант на китайския кросоувър Trumpchi GS5 от второ поколение. Външно двете коли имат минимум различия.
`Френска

Всъщност новият Dodge и китайският SUV се различават само по решетката на радиатора, както и по логата и табелките с имената на марките и моделите. И двата автомобила имат напълно идентичен дизайн, независимо окачване McPherson отпред и задвижване на предните колела. Мощността на 1.5-литровия мотор, монтиран в Journey е 169 конски сили.
`Френска

Производството на кросоувъра GS5 под прикритието на „ американския “ Dodge Journey вече започна в Китай като част от партньорство между Stellantis ((Обединение между Fiat Chrysler Automobiles (FCA) с френската компания Groupe PSA и включващо марките Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks и Vauxhall. Най-голям дял в Stelantis има семейство Пежо - 7.2 %)) и GAC Group.

Компаниите не възнамеряват да се ограничават само до пазарите в Мексико. В близко бъдеще новото SUV може да се появи на пазарите в Латинска Америка, включително Перу, Чили и Колумбия.
`Френска

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР